Aki pl.Németországban dolgozik egy gyárban hogy oldja meg az étkezést?
Én Németországban dolgozok egy gyárban.
Saját albérletben lakok, van konyha, tudok főzni.
Ha lusta vagyok főzni, a gyárban van menza, 4 euróért egy igen tisztességes ebédet kapok.
Ha lusta vagyok főzni és épp nem jön be a napi menü a gyárban, akkor rendelek egy pizzát vagy valami indiait vagy kínait vagy mexikóit.
Ha lusta vagyok főzni és épp nem jön be a napi menü a gyárban és smucig vagyok kifizetni 10-15 eurót a rendelésért, akkor előveszek egy konzervet a spájzból.
2000€ körül van a nettó bérem, 500€ a 45m2-es lakás bérleti díja, erre jön a villany, internet, szemét, ARD.
Egyedül élek, megéri - anyagilag is, lelkileg is.
Lehet szobát is találni, lakást is - de nem feltétlen egyszerű. Sok főbérlő munkához köti a lakás / szoba kiadását, dolgozni viszont nem tudsz lakcím nélkül. Ehhez kell egy kis ügyesség. :)
1500 nettó az kb. a minimálbér egyes adókategóriában.
Ha nincs nyelvtudás, nincs elismert szakmai végzettség, akkor csak betanított munkát, kisegítő munkát tudsz végezni, aminek ennyi a bérezése.
A munkaközvetítőről relatíve egyszerű eldönteni, megbízható-e: ha kelet-európai cég, akkor nem. Ha német, és nem valami frissen alapított, ahol az ügyvezető Yusuf a tulajdonos pedig Mehmet, akkor megér egy próbát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!