Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hazaköltözzek Magyarországra?

Hazaköltözzek Magyarországra?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 7 éve kiköltöztünk Németországba a családdal a jobb megélhetés érdekében. 2 havonta járok haza 2 hétre Magyarországra. A hazaút mindig nagyon vidám, a visszaút pedig szomorú, depressziós. Nagyon hiányzik Magyarország, a magyar levegő, a magyar környék, a magyar emberek, ismerősök, barátok. Németországban ezek nincsenek meg, van 1-2 barátom akivel elvagyok de semmi különös, leginkább csak reggel felkelek, suliban vagyok, hazaérek, tanulok, alszok. Ez megy amióta kiköltöztünk. Emellett nem érzem otthon magamat, hiába élünk régóta kint. Viszont a szüleim nem szeretnék, hogy hazaköltözzek, mert egy kalap sz@r a kormány Magyarországon, nincsen jövő, abszolút kilátástalan a helyzet és a legtöbben csak menekülnek onnan, nem hogy visszamennek.

Ti mit gondoltok? Érdemes lenne hazaköltözni vagy maradjak inkább kint?

19/F

2022. nov. 5. 17:49
 1/10 Noren1989 ***** válasza:
72%

Véletlen se!

Itt ez lesz, míg nincs àllamcsőd!

2022. nov. 5. 17:56
 2/10 anonim ***** válasza:
34%
Itt is lehet jól élni. Van házam, autóm. Jól menő családi vállalkozásunk van. Ha jól fizető munkád lenne itthon, akkor költözz haza. Ez a “nincs jövő” elég hülye duma, 60 éve is mondogatták ezt, mégis lett jövő.
2022. nov. 5. 17:57
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
Hát te hülye vagy
2022. nov. 5. 18:16
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat #1 és #2! :))
2022. nov. 5. 18:21
 5/10 anonim ***** válasza:
94%

Államcsőd Gyurcsány alatt? Hol? Melyik párhuzamos univerzumban? :D

Sosem volt olyan magas sem az államadósság sem az infláció, mint jelenleg...

Kérdező, költözz vissza Magyarisztánba bátran. Nyilván van elképzelésed, miből fogsz megélni, hol fogsz lakni. Felnőtt ember vagy, a szüleid nem kényszeríthetnek maradásra. Az érveiket és az érzéseiket sem vagy köteles figyelembe venni.

2022. nov. 5. 19:35
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

#6:

[link]

2022. nov. 5. 20:01
 7/10 anonim ***** válasza:
50%

#6: Államadósság? Tendenciákat nézz, ne pillanatnyi kiugró eredményeket, mert saját magad vered át.

[link]

2022. nov. 5. 20:04
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, tényleg, el is felejtettem, hogy most Magyarországon van kolbászból a kerítés és lehet tejben-vajban fürödni. Elnézést kérek, majd igyekszem több propaganda-híradót nézni.
2022. nov. 5. 20:23
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Fura, hogy 7 év alatt ennyire nem tudtál/akartál kialakítani kapcsolatokat.

Főleg fiatalon kellene rugalmasabbnak lennie egy gyermeki léleknek. Befogadóképesek stb.

Engedd el a múltat. Kapcsolatokat pedig lehet tartani, főleg napjainkban.

Az utazástól az online-ig minden megadatik.

Nem kell fél éveket várni egy postai levélre, mint felmenőinknek.

Világ életemben, akárhova utaztam, költöztem az otthonomnak éreztem mindegyik helyet, mert az igazi otthonunk a Föld.

Sok ismerőst szereztem, kapcsolatokat, melyek hasznosak is, a szűk kis baráti kör pedig elég vegyes még korosztályban is.

Évente pedig le van beszélve/szervezve egy "globális találkozó" +1 nyaralás formában.

Amelyik országban van tartva a tali, az ottani ismerős vagy/és barát szervezi.

Változatos, tanulságos és külön érzés.

S mindezt úgy írom, hogy a társaságunk java (jómagam is) introvertáltak vagyunk.

Nekem néha kell segítség, mert tömegiszonyom van és feldobom a talpam. 🙃

Itthon is biciklizek és kikerülöm a tömeget más útvonalakon.

Németben is voltam, laktam, dolgoztam. Vannak szép helyek és sok mindenben sok lehetőség a maga módján.

Magyarban alapan, agokat is necc volt beszerezni alkotásaimhoz és sok mindenben procedúra nyűg volt. Pl vállalkozás lepapírozása.

A bunkó és kedves emberek váltakozása... Stb.

De pl spanyolban is lassúak olykor, ám ott rendesek voltak az emberek és pont a relaxos természetük miatt nem kapkodtak, ráérősebbek.

Persze ezek nagy vonalas általánosságban.

Fedezd fel a szépet és jót, jobbat. Picit legyél nyitottabb s értékeld mindig azt, amid van vagy/és megadatik.

A szüleid felnőtt fejjel és helyi tapasztalatokkal vannak felruházva pl magyar VS német életről.

Gyerek fejjel, az ő pénzük és törődésük alatt még nem érted, ám tehetsz idővel próbát felnőtt fejjel. Ahol nem ők látnak el és segítenek.

Esetleg beszélgess velük a témáról, kérd ki tapasztalataikat, véleményüket stb.

Meséljenek mindenről.

Okkal jönnek ki Magyarból az emberek.

Akik rendesek és maradtak, azok valamilyen oknál fogva oda vannak láncolva.

Pl idősebbek, nem tudnak nyelvet, erősen ragaszkodik a családhoz, barátokhoz stb.

De pl Forchheim-ben megismertem egy idős urat anno, aki az egész családját átköltözette Erdélyből Magyarba, majd Németbe.

Nagyon kedves, rendes és nyitott a családja.

Örülnék, ha pár családtagom tanulna tőlük és ilyen rugalmasak lennének.

Édesapám betokosodott. Az ő tudása és tapasztalata magyaron kívül hatalmas kincs lenne.

Igaz, magyar fizuhoz képest jó az a 600k, ám idekint abban a poziccióban többszörösét megkereshetné.

Sajna ő a gyökeret eresztettek közé tartozik.

Éld az életed s mindig a jobbat keresd számodra, ne rekedj meg.

Ha úgy leszel, utazz, tapasztalj, dolgozz.

Még a munkák és munkakörök is másak országonként.

2022. nov. 6. 06:50
 10/10 anonim ***** válasza:
alapanyagot is*
2022. nov. 6. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!