A keresztnevet meg Lehet változtatni? aki tudja legyenszìves le írni nekem mindig is kíváncsi voltam erre azért kérdeztem meg
Igen. Okmányiroda.
Ismerősömnek is zsidó nevet választottak szülei, első dolga volt, hogy megváltoztassa.
A Google és más keresőoldalak a barátaid!
"A név megváltoztatása iránti kérelmet személyesen kell benyújtani bármely anyakönyvvezetőnél.
A külföldön élő magyar állampolgár a kérelmét bármely hivatásos konzuli tisztviselőnél is előterjesztheti.
Kiskorú gyermek névváltoztatását törvényes képviselője, cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt álló személy kérelmét a gondnok terjesztheti elő. Kiskorú gyermek esetében, akkor is kell mindkét szülő hozzájárulása a név megváltoztatásához, ha a szülők elváltak (A két szülő együtt, személyesen nyújthatja be a kérelmet). Ettől csak abban az esetben lehet eltérni, ha valamelyik szülő felügyeleti jogát megvonták és ezt jogerős bírósági határozat igazolja. 14. életévét betöltött kiskorú esetén az ő hozzájárulása (személyes aláírása az anyakönyvvezető előtt) is szükséges.
KÉRELEMHEZ CSATOLANDÓ DOKUMENTUMOK:
az érintett fél személyazonosító okmánya, lakcímkártyája
születési anyakönyvi kivonata
ha házas, a házassági anyakönyvi kivonata
kiskorú gyermekének, gyermekeinek születési anyakönyvi kivonata
az igazgatási szolgáltatási díj átutalása megtörténtének igazolására szolgáló banki visszaigazolás másolata
ELJÁRÁSI ILLETÉKEK, FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGEK:
A születési név megváltoztatására irányuló kérelem esetén - függetlenül attól, hogy hányadik alkalommal kéri a névváltoztatást – 10.000,- Ft összegű igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni Budapest Főváros Kormányhivatala által megjelölt számlára az alábbiak szerint.
Átutalás összege: 10.000. Ft
Számlaszám: 10023002-00299592-00000000
Kedvezményezett neve: Budapest Főváros Kormányhivatala
Közlemény: a névváltoztatással érintett személy házassági és születési nevének feltüntetése (kiskorú vagy gondnokolt esetén is minden estben a névváltoztatással érintett személy nevét szükséges feltüntetni, nem pedig a befizetést teljesítő személyét)
Az átutalás megtörténtének igazolására szolgáló banki visszaigazolás másolatát a névváltoztatási kérelemhez csatolni szükséges."
Úgy tudom, hogy 1-1 ízben a vezeték ill. keresztnév (is) megváltoztatható.
Hoffhy....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!