Ha postan veszem at amit rendeltem, akkor ott tudjak hogy 18+os a dolog, es elkerik a szemelyit?
Figyelt kérdés
Szoval rendeltem magamnak ecigibe liquidet. Es erdekelne hogy a postan elkerik e a diakot/szemelyit, vagy ok nem tudjak mi van a csomagban?2022. nov. 2. 22:06
1/10 anonim válasza:
A webáruházban le volt írva, hogy életkorhoz kötik a rendelést? Ha igen, akkor valahol be kell kérni és ellenőrizni. Ettől függetlenül is elkérik, mert be kell azonosítani a címzettet.
2/10 A kérdező kommentje:
Igen igen le volt irva. De elvileg az eletkor miatt nem kerik el, csak az azonositas miatt. Ez igy is megallja a helyet? Mert azt az infot kaptam hogy a postan nem tudjak h 18 as eletkorhoz kotott a dolog.
2022. nov. 2. 22:18
3/10 anonim válasza:
Ha ez így lenne, az összes kölyök futárral rendelné házhoz a piát, hiszen úgysem tudja a kézbesítő, hogy mi van benne. Még az önkiszolgáló kasszánál sem tudsz piát venni úgy, hogy ne menne oda valaki csekkolni.
4/10 A kérdező kommentje:
Es ha valakit viszek magammal aki 18 akkor ugy odaadjak?
2022. nov. 2. 22:26
5/10 anonim válasza:
Csak a címzettnek, vagy két tanúval aláírt teljes bizonyító erejű magánokiratban (vagy postai formanyomtatványon) adott meghatalmazottjának adják át a küldeményt (ott pedig a címzett születési idejéből kiderül a kora), nem bemondásra egy random embernek.
Felesleges erőlködni. Menj oda, próbáld meg átvenni, és majd úgyis kiderül mi lesz. Addig pedig ne rendelj semmit, amit nem vagy jogosult átvenni.
6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a valaszodat. Jogi kovetkezmenyeket von maga utan a dolog?
2022. nov. 2. 22:46
7/10 anonim válasza:
Hagyjuk mar, siman odaadjak neki. Pont tojnak ra, hany eves. Ugy vannak vele, hogy csomag-csomag, darab-darab. Csak menj, vedd at es cso.
8/10 anonim válasza:
Honnan tudnák már a postán, hogy mi van benne? Még ha esetleg rá is van írva a csomagra, akkor sem valószínű, hogy olvasgatják meg foglalkoznak vele.
9/10 anonim válasza:
A posta helyzete más mint egy italbolté vagy trafiké. Nem értékesít, csak szállít. Csak azt nézi, az átvevő megfelelő személy-e.
10/10 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat! Igy van, nem kertek az eletkorom. Csak azt neztek en vagyok e aki atveszi
2022. nov. 3. 14:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!