Stewardess akarok lenni és nem tudom hogy milyen iskolába menjek tovább tanulni én gimin és technikumon gondolkodttam, tudtok e olyan iskolákat?!
Szerintem légiutas-kísérőként nem feltétel az egyetemi végzettség, de a turisztikai/vendéglátó szakirány igen, és két-három idegen nyelv erős, tárgyalóképes ismerete nagyon nagy előny.. Az angol mindenképpen alap, hiszen a levegőben mindenhol az a kommunikációs nyelv, szóval abból erős felsőfokú kell.
A szakirányú képzést érettségi mellett, vagy után is meg lehet szerezni, de ez nem felsőfokú, diplomás tanfolyam.
Szerintem szintén előny, ha releváns egyéb képzéseid is vannak, pld elsősegélynyújtó tanfolyamod a Vöröskereszttől.
De az 1-es válaszoló sem mondott teljesen hülyeséget, ha bármelyik légitársaságnál érdeklődsz, hogy mi szokott az állás feltétele lenni, pontosabban meg tudják mondani.
És elegánsan, udvariasan már nem stewardess-nek hívják.
Flight Attendant (férfi vagy nő).
Azt sem tudjuk, melyik városban vagy.
Budapesten van kifejezetten turisztikai tagozatos osztály pld a Békésy Györgyben, de nulladikos angol nyelvi előkészítővel kezd, vagyis minimum öt osztályos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!