Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kádat akarok cserélni, 2...

Kádat akarok cserélni, 2 típus között gondolkodtam?

Figyelt kérdés
Tüzépen Ravak sarokkád 150*75-ös 125 ezer, ehhez vennék egy láb szettet 9800-ért, előlap nem kell. Tehát összesen 134 ezerbe lenne egy új kád. De néztem az obi oldalon hogy 150*100-as szintén sarokkád 59 ezer, tehát jóval olcsóbb maga a kád és ehhez vennék lábat, bőven 100 alatt lenne a kád. Létezik hogy ekkora különbség legyen az árak között? Szerintetek melyiket vegyem? Obiban érdemes megnézni vagy a tüzép biztosabb minőségű?
2022. márc. 10. 19:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A ravak jobb minőségűnek számít.

Megnézed a típusát a tuzepen, felmész a netre, és megnézed hogy hol olcsóbb.

Lehet hogy 80 ért is megkapod webáruházban, gondolom nem vagy nyugdíjas hogy a tüzépen vásárolj.

2022. márc. 10. 19:36
 2/9 A kérdező kommentje:
Neten nem akarok ekkora összeget kiadni látatlanban, a tüzép építőanyag kereskedelem, minden van ott és adnak kedvezményt. Először én is arra gondoltam hogy a minőség miatt lehet olcsóbb az obiban.
2022. márc. 10. 20:03
 3/9 anonim ***** válasza:
Nézd meg a myAcril kadakat is.
2022. márc. 10. 20:20
 4/9 A kérdező kommentje:
Ravak 150*75-ös sarokkád lett volna előlap nélkül 160 ezer, myacrylt találtam jó áron, az lesz beépítve. A obis tárgytalan, olvastam hogy nem jó a minősége.
2022. márc. 15. 16:32
 5/9 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy meglegyen az anyagvastagsága, mert különben reped, törik, ha valaki feláll benne.

Fontos alá a láb, meg a jó aládolgozás!!

(Amúgy előlap nélkül igen ronda lesz a látvány.)

2022. márc. 15. 22:33
 6/9 A kérdező kommentje:
Meg lehet csinálni előlap nélkül is hogy ne legyen ronda. Az előlap majdnem a kád árának a fele és az is műanyag. A láb szettet ajándékba adja a gyártó. Modern kádaknál nem egy helyen láttam úgy hogy a falicsempe lett előlap helyett. Nekünk úgy is megteszi, a lényeg hogy a kád jó legyen és ki tudjuk fizetni a felújítást flancolás nélkül.
2022. márc. 16. 10:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálam is műanyag sarokkád van és nem véletlenül van gyári előlapja.

1. Ha bármi zűr adódik, csak lepattintja az ember és könnyedén hozzáfér pl. a vízszerelő.

2. A falicsempe sem lesz olcsóbb, ha normális szakember csinálja, normális anyagokból, normális csempéből.

3. Ha íves a sarokkádad, annál feláras lesz az íves csempézése, és valami falat is kell építeni a csempe mögé.

Ha vagdosni is kell az ív miatt, akkor eléggé ronda látvány lesz a vágott éle a csempének, ráadásul mindig becsúszik egy-egy milliméter eltérés a vagdosásnál, aminek a szabálytalansága a fugáknál lesz majd erősen szembeötlő.

Amúgy ha valóban az anyagiak számítanak, akkor komplett Ravak kádat előlappal együtt -kb. 40ezerért- itt venném meg, amíg nem csap le rá másvalaki:

[link]

Szívesen.

2022. márc. 16. 11:59
 8/9 anonim ***** válasza:

7!

A csempézésben teljesen igazad van. Nem lesz olcsóbb.

Valóban könnyebb szerelni az előlapot, de amit én eddig láttam az mind olyan volt mint tehénen a gatya.

A csempere is lehet tenni csempeajtót az sem olcsó, a műanyag nem szép és szar szerelni (kicsi a hely) .

Használt kádat nem javaslom. Inkább gyűjts még hozzá.

2022. márc. 16. 13:12
 9/9 A kérdező kommentje:
Az előlapra a mester aki csinálja az mondta hogy nem muszáj, mert csak egy műanyag paraván jellegű, nem lesz masszívabb se szebb a kád. Az egész fürdő fel lesz verve, megvan rá a nem olcsó falicsempe, járólap. És olyan ember fogja csinálni, akinek szép munkája van és érti a dolgát.
2022. márc. 16. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!