Cica tartás albérletben, a tulaj engedi, viszont a szomszédok vergődnek miatta, mit tegyek?
A kérdező írta #8 alatt azt, amire reagáltam, de tévesen olvastam a szövegét és ezért értelmeztem másként.
Azt olvastam rosszul, hogy "...akkor igaz, nem tudnAk ..." de én "nem tudnÉkot" olvastam. Bocsánatot kérek!
Már jó régóta magasabb rendű jogszabályba ütközik, ha társasházi szabályzat jobban korlátozza az állattartást, mint azt az állatvédelmi törvény és a kedvtelésből tartott állatokra vonatkozó kormányrendelet.
Kúriáig, sőt, Alkotmánybíróságig jutottak ügyek.
Például Alkotmánybírósági állásfoglalásról tudósítás: [link]
Viszonylag friss eset: [link]
Úgy elküldeném az összeset a pcsàba, hogy hanyatt essenek. Mégis hogy mernek beleszólni abba, hogy MÁS mit csinál a lakásában, amíg nem zavarja őket ezzel? Kinek képzelik magukat?!
Mert hogy egy macska nem ugat, nem nyávog fülsiketítően egész nap, mikor a gazda távol van, nem kell levinni és közben véletlen bekakil/pisil stb stb. A mi falszomszédunk fèl évig azt se tudta, hogy van macskánk, csak egyszer összefutottunk, mikor dokihoz vittük pont. Ja és erős fogalomzavarban is szenvednek, ha nekik a LAKÁSBAN tartás egyenlő a lépcsőházban tartással. Utóbbihoz van közük. Előbbihez nulla.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!