Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Aliexpress azt írja ki a...

Aliexpress azt írja ki a rendelésemre, hogy "package destroyed". Ez mit jelent?

Figyelt kérdés
Rendeltem egy pár dolgot még úgy 2 hónapja aliexpressről, és amikor futár hozta ki a csomagot nem voltam itthon. Felhívtam hogy mikor tudja hozni legközelebb, nem vette fel és üzenetre sem válaszolt. Nem próbálta hozni, ezért felhívtam a postát/futárszolgálatot hogy mi van a csomagommal, azt mondták h már visszaküldték a feladóhoz (külföldre). És ezután pedig megkaptam ezt a "package destroyed" írást. Tudok angolul sajnos, csak nem szeretném elhinni amit olvasok mert elég sok pénzbe került a rendelés, és nem is szóltak szállítás előtt

2022. okt. 11. 21:25
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
Lehet a termékek hamisítványok voltak, mert abban az esetben megsemmisítik a csomagot. Általában már a vámhatóságnál, de lehet a depóban is szúrópróbaszerűen kiválasztanak egy csomagot és ha nem felel meg az előírásoknak szintén visszaküldik/megsemmisítik.
2022. okt. 11. 21:52
 2/7 anonim ***** válasza:

"de lehet a depóban is szúrópróbaszerűen kiválasztanak egy csomagot és ha nem felel meg az előírásoknak szintén visszaküldik/megsemmisítik"

Ezt hol álmodtad?

2022. okt. 12. 06:33
 3/7 anonim ***** válasza:
#2 Ahelyett, hogy belém kötnél, nem válaszolnál inkább a kérdésre? Én csak felvettetem egy hipotézist, nem az írtam, hogy biztos, hanem hogy lehet. Én még soha nem rendeltem olyan csomagot amivel gond volt, de olyan már volt, amit előttem felbontottak és megvizsgáltak. De ha te nagyon jártas vagy ebbe akkor gondolom a kérdező nagyon örülne neki, hogyha megtudnád mondani, hogy mi lett a csomagjával.
2022. okt. 12. 09:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Az egyértelmű. Nem vette át, a feladó pedig úgy döntött, hogy neki nem éri meg a visszaküldés, ezért a posta megsemmisítette.
2022. okt. 12. 10:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy kétszer próbálkozik a posta a kézbesítéssel, ha másodjára sem sikerül akkor a feladón múlik, hogy a posta megőrizheti 5-10 napig.

Valószínű akkor ez történt, kétszer próbálkoztak a címzettnél, nem vette át, a feladó pedig nem élt ezzel a lehetőséggel, hogy a posta megőrizze, a csomag sem kellet neki ezért megsemmisítették.

Ha pletykák igazak (azaz a megsemmisítés követelően), valamelyik alkalmazott szépen haza vitte.

2022. okt. 12. 11:59
 6/7 A kérdező kommentje:
És akkor az összeget sem fogják visszatéríteni? :(
2022. okt. 12. 19:15
 7/7 anonim ***** válasza:

"Maximálisan 2 hónap áll rendelkezésre, ez a “purchase protection” ideje. Ha a 2 hónap letelik, akkor az AliExpress részéről teljesített a szállítás, akkor is ha nem kaptad meg a rendelésed, vagyis a 2 hónap letelte előtt már el kell indítani a pénz visszaigénylését."

Sajnos nem :( Esetleg nézd meg a "My Orders” menüpontra rákattintva a terméknél egy "Open Dispute" felirat is feltűnik, ha nem akkor tényleg úszót a pénz.

2022. okt. 12. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!