Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hpva kell TB-t fizetnem, kell...

Hpva kell TB-t fizetnem, kell egyáltalán?

Figyelt kérdés

Magyarországon dolgoztam, munkanélküli lettem, nem tervezek a továbbiakban dolgozni, maradok otthon a gyerekekkel, TB-t nem szeretném fizetni mivel van biztosításom és a magán orvost is megengedhetjük magunknak.

Ilyen esetben muszáj TB-t fizetnem?

2022. okt. 5. 13:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%
10-es válaszíró! 9-es válsz író voltam! És igen vannak kivételek. Például én is 53%-os egészség károsodott vagyok és be van jelentve a NAVnál. És az 53-os egészség károsodás esetén igenis a törvény is felment, illetve határozatom is van róla hogy alanyi jogon jár. Igy én téged le kelletett pontozzalak. Vita ki zárva! Ez van.
2022. okt. 5. 17:45
 12/20 anonim ***** válasza:
80%
Én nem kapok aktív korúak támogatását, csak kérelmeztem az okmányirodában hogy szociális alapon vállalják át a tb fizetését. Ehhez regisztrált munkanélkülnek kell lenned, kell is egy hatósági bizonyítványt kérni tőlük, az okmányirodában ki kell tölteni egy kérelmet, amelyben ki kell tölteni egy vagyonnyilatkozatot is, és le kell írnod hogy jelenleg miből élsz, forintosítva hogy mennyiből. Nem szabad túl nagy összeget megadni, se túl keveset. Nagyjából minden érdekli őket, hogy milyen ingatlanod van, mekkora, mennyit ér, hány százalékos a tulajdonjogod, kikkel élsz, mennyi a jövedelmük, mennyi pénz van a számládon, vagy készpénzben mennyid van stb. Ha elég "sz*r a helyzeted, akkor pár nap múlva küldenek egy hivatalos papírt, hogy ettől -eddig fizetik a tb-t helyetted. Amúgy a türelmi idő 45 nap, amíg nem tesznek semmit, ha már nem fizeti utánad senki. 45 nap után, vagy talán előbb is, küldik a csekkeket, amiket be kell fizetni.
2022. okt. 5. 17:52
 13/20 anonim ***** válasza:
91%

"Igen itt az a kérdés miért lenne muszáj?"

Ha ne'adj isten komolyabb baleset érne, akkor majd a mentő puszira megy ki érted mert neki ez a kötelessége, te pedig azt a havi 8400ft-ot sajnálod arra, hogy ne csak érted, hanem másért is ki tudjanak menni. Igen költséges egy ilyen kiszállás, millió feletti összeg, főleg ha helikopter is kell. És ez csak egy példa volt a sokból. Erre sajnálod azt az elenyésző összeget holott te "megteheted". Talán még egy dolog, tb támogatott gyógyszert az életben nem fog neked magándoki felírni, de gondolom azért is szívesen kifizetsz akár tízszeres árat. Soha nem tudhatod, mikor érhet baj. Egyébként ezért hívják társadalmi biztosításnak, nem csak körülötted forog a világ.

2022. okt. 5. 22:04
 14/20 NTBS ***** válasza:
Igen kell a NAV felé.
2022. okt. 6. 17:17
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, sajnálom rá a pénzt mert feleslegesnek tartom, olyan ellátást fizetni amit nem akarok igénybe venni, főleg a minőségéről ne is beszéljünk, szóval persze kifizetem ez csak egy kérdés volt, hiszen nincs más választásom, de 6 lakásom van ami ki van adva albérletbe, emellett a sajátomba lakom a férjem cégtulajdonos és neki is ki van adva az egyik lakása, sorolhatnám, szóval nem hiszem, hogy holnap fogunk éhenhalna ha ki kell fizetni holnap 1-2 milliót, de ez egy kérdés volt, nem kértem, hogy a pénztárcámba turkálás legyen a cél, meg a személyeskedés! Úgy érzem ez egy kicsit oda fajult! Szóval köszönöm a normális válaszokat, értem, kötelező, kötelező, akkor is ha nem tartok rá igényt és magánbiztosításunk is van..!

2022. okt. 13. 18:30
 16/20 anonim ***** válasza:

15: erről nem kérdeznenk, hogy te minek tartod. Ez egy biztosítás, ami kötelező.

Kész. Ha ennyire milliomos vagy, akkor miért sz.rrágóskodsz havi 8k miatt?

2022. okt. 13. 18:37
 17/20 A kérdező kommentje:
Az a tudat, hogy miért kötelező, régen nem volt az! Azért mert nagyon jól élünk nem jelenti azt, hogy nem válogatjuk meg, hogy mire adunk ki! Nem okoz gondot, egyszerűen felháborítónak tartom, hogy kötelező! Jobban nem is mennék bele.. De a kérdés az kérdés, a személyeskedés pedig felesleges! Megírja valaki kell és kész, minden magyar állampolgár kötelezettsége… stb
2022. okt. 13. 18:45
 18/20 anonim ***** válasza:
Azért kötelező, mert a csodálatos egészségügyi rendszert is fenn kell tartani valamiből, akár igénybe veszed, akár nem.
2022. okt. 13. 18:51
 19/20 anonim ***** válasza:
Ha kiírtál egy kérdést, vállald is érte a felelősséget. Te írtad, hogy megengedheted magadnak a magánorvost, holott munkanélküli lettél. Nem turkáltunk volna a pénztárcádban, ha ezt nem írod ki. Én is sok mindent feleslegesnek tartok, nem veszek igénybe, és mégis fizetni kell. Gondold el, még annak is kell fizetnie, akinek munkanélküli létére nincs jövedelme. Az OEP bevételei egyébként is nem havi 10-12 ezret fizetők befizetéseiből van főleg, hanem a dolgozók és munkáltatók befizetéseiből, ami több 10 ezer ft havonta . Ha annyira szarrágó vagy kérvényezd, hogy rászorultsági alapon fizesse helyetted az állam😄 De tartok tőle, hogy ekkora jövedelemmel nem lennél rászorult. Amúgy igen, irígy vagyok😄, és felháborítónak tartom az ilyen hozzáállást. Ilyen alapon adót se fizess, mert semmi értelme.
2022. okt. 13. 18:58
 20/20 anonim ***** válasza:
Akkor tartsd felháborítónak. De így is be kell fizetned. Utólag késedelmi pótlékokkal megfejelve, 5 évre viszsamenően.
2022. okt. 13. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!