Hpva kell TB-t fizetnem, kell egyáltalán?
Magyarországon dolgoztam, munkanélküli lettem, nem tervezek a továbbiakban dolgozni, maradok otthon a gyerekekkel, TB-t nem szeretném fizetni mivel van biztosításom és a magán orvost is megengedhetjük magunknak.
Ilyen esetben muszáj TB-t fizetnem?
"Igen itt az a kérdés miért lenne muszáj?"
Ha ne'adj isten komolyabb baleset érne, akkor majd a mentő puszira megy ki érted mert neki ez a kötelessége, te pedig azt a havi 8400ft-ot sajnálod arra, hogy ne csak érted, hanem másért is ki tudjanak menni. Igen költséges egy ilyen kiszállás, millió feletti összeg, főleg ha helikopter is kell. És ez csak egy példa volt a sokból. Erre sajnálod azt az elenyésző összeget holott te "megteheted". Talán még egy dolog, tb támogatott gyógyszert az életben nem fog neked magándoki felírni, de gondolom azért is szívesen kifizetsz akár tízszeres árat. Soha nem tudhatod, mikor érhet baj. Egyébként ezért hívják társadalmi biztosításnak, nem csak körülötted forog a világ.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, sajnálom rá a pénzt mert feleslegesnek tartom, olyan ellátást fizetni amit nem akarok igénybe venni, főleg a minőségéről ne is beszéljünk, szóval persze kifizetem ez csak egy kérdés volt, hiszen nincs más választásom, de 6 lakásom van ami ki van adva albérletbe, emellett a sajátomba lakom a férjem cégtulajdonos és neki is ki van adva az egyik lakása, sorolhatnám, szóval nem hiszem, hogy holnap fogunk éhenhalna ha ki kell fizetni holnap 1-2 milliót, de ez egy kérdés volt, nem kértem, hogy a pénztárcámba turkálás legyen a cél, meg a személyeskedés! Úgy érzem ez egy kicsit oda fajult! Szóval köszönöm a normális válaszokat, értem, kötelező, kötelező, akkor is ha nem tartok rá igényt és magánbiztosításunk is van..!
15: erről nem kérdeznenk, hogy te minek tartod. Ez egy biztosítás, ami kötelező.
Kész. Ha ennyire milliomos vagy, akkor miért sz.rrágóskodsz havi 8k miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!