Elfogadjam vagy ne?
Én nem tartanám cikinek, de ezt a saját fejedben kell lerendezni.
Eleve sok second hand cuccot vásárolok, senki nem mondja meg, hogy használt... Hisz ha újonnan veszem, két-három mosás után az is használt. :)
GYerekkoromban (ez nem tegnap volt... :-) ) sok ruhát kaptunk Németországból, egy távolabbi rokon révén. Nekem voltak a legmenőbb cuccaim a suliban. Pedig tudták, hogy "uraságtól levetett" ruhák.
Ha jó a méret, fogadd el!
Fel sem merülne bennem, hogy visszautasítsam, ha jó állapotban vannak. Én is szoktam másoknak ajándékozni a gyerekeim kinőtt cuccait és mindenki örül neki, az az ismerősöm is, aki cégvezető. Ez nem jelenti azt, hogy a megajándékozottnak nincs pénze.
Óvni kell a környezetet, nem szabad használható ruhákat, cuccokat kidobni!
Manapság abszolút "trendi" dolog is a second hand, a fenntarthatóság szempontjából is pozitív dolog, hogy a jó állapotú ruhákat nem a szemétbe dobjuk, hanem lesz egy második (vagy többedik) élete - és más örülni fog neki.
Láttam már webshopokban is, hogy van külön rovat ezeknek, pre-owned az új divatos jelző a second-hand helyett. :) Tehát hogy már volt egy előző tulajdonosa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!