Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha kifigyelték...

Mit csináljak, ha kifigyelték hol lakok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem igazán tudtam, milyen kategóriába soroljam a kérdést, de a sztori: Minden nap sétálok az edzőterembe, visszafele busszal megyek. A buszmegálló és a házam közötti 100 méteren már többször is jött velem szemben egy lepukkant ember (max 25 lehet), akit mindig nagyon ijesztőnek találtam, mert mikor már rég tovább ment és hátrafordultam, végig bámult. Na ma a város másik felében is sikerült meglátnia, és odajött, hogy én vagyok-e, aki tegnap utánafordult. És felsorolta, milyen autóink vannak, és hogy melyik házban lakok. Hát rendes összefostam magam, mert tényleg ott lakok, azokkal az autókkal. Lány vagyok, 18 alatti, és nem tudom, mit csináljak most. Persze letagadtam, azt mondtam nem engem látott, de ha ma is lát hazafele menet akkor elég gáz lesz a helyzet.. Vélemények? :( Más útvonalon nem tudok hazamenni, mivel mondom, 100 méter van a ház és a buszmegálló között.

2022. aug. 24. 12:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
22%

8: de miért????

Ha senkid, akkor miért válaszolsz neki egyáltalán...???

Nagyon gyerek módra viselkedsz még.

Írtam az előbb, hogy hívd az apukádat, és meglátod, akkor is jön-e a zöldkabátos...

2022. aug. 24. 13:36
 12/21 anonim ***** válasza:
88%
Azért csak tartsd szemmel az ürgét..legyünk éberek, és elővigyázatosak. Ki tudja nem képzeli-e magát bohócnak, vagy valami más mesebeli karakternek, pl. Denisz a komisz is népszerű, és már tudja hol laksz, a buszmegállótól 100 méterre. Az is lehet hogy meg akarja kérni a kezed, csak nem meri.
2022. aug. 24. 13:39
 13/21 anonim ***** válasza:
25%
Ha én lennék az apád, tuti kifigyelném, és kérdőre vonnám, hogy honnan tud ilyesmiket....? Megvan az a hangnem, ami után még a városrészt is elkerülné az ilyen kukkoló. :-D
2022. aug. 24. 13:43
 14/21 anonim ***** válasza:
37%
Haggyjátok már csórót most elzavarnátok, mert csak egy narancssárga kabátra tellett neki, és mégis le mert szólítani egy lányt. Nem pamkutya volt? Napszemüveg volt rajta? Van 2 csövi kinézetű youtube-os, azok nyáron is narancssárga kabátban lófrálnak.
2022. aug. 24. 14:07
 15/21 Kései Sirató ***** válasza:
67%

Nem kell vele szóba állni.

Ha hozzád szól, ne válaszolj!

Én még egy napszemüveget is feltennék, hogy ne tudjon a szemembe nézni.

Lehet, csak szerelmes beléd.

Szóval az a legjobb,ha levegőnek nézed.

Ha bántana, akkor persze fel kell jelenteni, de a semmiért nem lehet valakit feljelenteni, hiszen eddig még nem követett el semmit.

2022. aug. 24. 14:58
 16/21 anonim ***** válasza:
63%

Most kerültél a tüzelős korszakodba, nem csoda hogy feltünt neked. Ja és ő is ezen korszakát éli, neki is feltűntél. Ezért tessék vigyázni.

Nem lehet hogy ugyanazon környéken van mindkettőtök iskolája otthona? Nem kell mindjárt rosszra gondolni.

2022. aug. 24. 15:46
 17/21 anonim ***** válasza:
37%
Szegény lehet hogy egy gyűrűt szorongat a markában, és könnyek csordulnak a szeme sarkából mikor nem látod.
2022. aug. 25. 09:14
 18/21 TappancsMancs ***** válasza:

17/ :) Amúgy tényleg lehet.

Amúgy ez azért nem bűncselekmény és nincs alapja feljelentésnek. Attól mert lepukkantabb és neked ijesztő még nem biztos, hogy rosszban sántikál, csak mert te ijesztőnek találtad, mert kissé megijedtél tőle.

Egyébként ha valaki sokat jár ugyanarra, akkor akaratlanul is meg tudnak az emberek jegyezni ilyeneket. Mert sokat látják. Írtad, hogy max 25 éves, akkor meg az autókat is simán megjegyezheti, mert azért egy férfi néha nem csak autókat lát az utcán, hanem teljesen konkrét márkákat, konkrét típusokat. Semmiség az, hogy adott valaki pontosan milyen autóval jár. Én is tudnék itt ahol lakom szomszédokat autókkal mondani. Ami neked kifigyelésnek tűnik az csak simán a sokat látta kategória is lehet. A küllem meg akár fordítva is lehet és a egy rendesen öltözött valaki is követhet.

Az egészből ami valóban gyanús az ez:

"ma a város másik felében is sikerült meglátnia, és odajött, hogy én vagyok-e,"

Mert ennek az esélye majdnem 0! Még a barátokkal, szomszédokkal és kollégákkal sem nagyon futunk össze a városban csak úgy. Viszont ha titokban követni akarna akkor meg nem megy oda hozzád. Esetleg még ismeretséget akarhat kötni könnyű betöréshez, de kétlem ennek a gyakoriságát, mert nem egy hatékony módszer. Szóval szerintem összességében inkább nem követett.

Azt kellene megnézned, hogy követ-e valóban ha elmész valahova. Ami nem egyszerű azért, de nem is lehetetlen, mert ha hátra nézegetsz azt látja egy követő. Az egyszer eljátszható ha már nagyon úgy tűnik. Kapcsold be a videót a telefonodon, kezdj el matatni a táskádban és közben tartsd úgy a felvételt, hogy lassan pásztázod a mögötted lévő utcát (vagy más módon). De ne nézz hátra. Majd kicsit később visszanézed. Ezt többször is megcsinálhatod. Egy napszemüveg is jó az észrevétlen körbenézéshez.

Egy embernek lehet ugyanaz a gyakori úti célja mint neked, de ha váratlan utcákba is követne az már szinte biztos, hogy követ. Vagy ha gyorsítasz és lassítasz és utánozza, az szinte tuti követés. :) Mindenesetre ne beszéld be magadnak, hogy követ, mert vannak ilyen furcsa esetek. Valakivel volt olyan, hogy egy régi iskolás osztálytársával külföldi nyaraláson találkozott össze. Az esélye még Budapesten belül is lehetetlen, mégis volt ilyen. :)

A hírszerzés amit erről hajlandó elmondani, az kb alapvetően az, hogy

- ha egyszeri akkor szokatlan

- ha kétszeri véletlen

- ha háromszori már ellenséges akció :)

Fordulj négyszer jobbra az utcákban és ha akkor is jönne mögötted, akkor követ, mert ilyen hülyeséget nem csinál senki. Viszont a napi rutin mindenkinek ugyanazokat az embereket adja ki, tehát ez alapvetően benne van a pakliban. Keverd meg ha kell a szokásos utaid sorrendjét és variálj velük. Például ha te a város másik felében mentél hétköznap 18 órakor, akkor menj előbb vagy később. Más is járhat ugyanoda és a legtöbb ember szokásos helyekre megy szokásos időkben. Ha ugyanazt a személyt látod az időtől és a helytől függetlenül, akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy követ.

"A buszmegálló és a házam közötti 100 méteren már többször is jött velem szemben egy lepukkant ember"

Mert lehet, hogy a közeledben lakik valahol. :) Ez az otthon közeli találkozás erre mutat leginkább. Kérdés ennek az időpontja, mert a hazautad simán egyezhet máséval. Meg ugye aki követ az nem veled szemben jön. :) Bár ha mondjuk a francia titkosszolgálat embere akkor még szemben is jöhet, csak akkor nem vennéd észre. :P

A leginkább szerintem közel lakik hozzád és meglepődött, hogy meglátott a város másik felében és odament hozzád megkérdezni. Ezt tartom a legvalószínűbbnek és tényleg ne beszéld be magadnak, hogy követ.

Ha nagyon félsz vegyél egy paprika sprayt, de inkább nyugodtan nézegessed meg, hogy tényleg követ-e és nézd, meg hogy ott lakik-e a környéken, mert valószínűleg csak ott lakik.

2022. aug. 25. 13:02
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2022. aug. 26. 22:30
 20/21 anonim ***** válasza:
Szívesen. Ne félj tőle, rosszul esne neki ha megtudná, hogy ennyi jut eszedbe róla hogy félsz tőle.
2022. aug. 27. 08:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!