Lefényképezhet a rendőr?
2-es jól mondja.
Akikre gyanakodnak beviszik.
Nem hagyják szabadon.
Képet pedig csak úgy nem csinálhatnak.
Az más amikor pl egy tűntetésen, helyszínen dokumentálnak.
De ott megvan a célpont, célközönség.
+van jogod minden helyzetben elkérni a jelvény számukat s nevüket is.
Ha ilyen van s ellenkeznek az gyanús.
Minimum hangfelvételre rögzítsd ha ilyen van.
Sokan szeretnek visszaélni az egyenruhával, de vannak, akik lehet: nem is igazi zsaruk.
Volt ilyenre példa s halál volt a vége.
Azért mert hihetetlen. Semmi logika sincs benne. Igaz, elég fejlett arcfelismerő rendszerek vannak már, ha olyan embert látnak, aki hasonlít egy körözött bűnözőre, akkor azt megállítják és igazoltatják. Ez a szolgálati előírás is. Ha megtalálták, beviszik. Amennyiben nem az igazoltatottat keresik, akkor elköszönnek.
Most van egy fotójuk, amiről nem tudják, ki van rajta. Feltéve, hogy van olyan rendszerük, amelyik az alapján azonosítani tudja azt, akiről készült, akkor hurrá, de felesleges időpocsékolás. Ráadásul megint csak nem tudják, hol van a körözött személy.
Arra senki nem gondolt, hogy esetleg történt egy betörés, lopás, bármilyen bűncselekmény, amelynek elkovetőjéről készült térfigyelő kamerás felvétel vagy a nyomozó aki foglalkozik vele adott meg a sértett által ruházatot vagy bármi.
Te hasonlítottál, hasonló ruházatod volt, talán még a környéken is jártál. Lefozótak, átküldték annak aki épp a térfigyelő központba nézte a felvételt vagy bárkinek aki pontosabban látta a ruházatot, az meg szólt, hogy nem ti lesztek azok ezért elmentek.
Nem mondtam, hogy szabályos.
Bár engem nem is igazán foglalkoztatna. Fotózzon le, ha 2 sarok múlva megtalálja a tolvajt. Mai világba arcmás miatt aggódni, ahol konkrétan 10 méterenként felvesz egy kamera.. Értem igen szabályok, de a saját véleményem szerint ahogy átlag embereknek is lehetetlen minden létező szabályt betartani, úgy pont a rendőröknek is lehetetlen.
Eltudod képzelni az általad leirt "szabályos" módszert egy ózdi cigány tanyán? Vagy a 8 ker gettójában?
Gondolom ott is úgy kéne, hogy szépen napszaknak megfelelően köszön, de nálunk itt Borsodban ha a rendőr nem úgy száll ki a kocsiból a cigány már azonnal körbe röhögi meg méregeti.
És igen, ezer százalék, hogy lehetne jogsértést találni abban az intézkedésben amit a kérdezővel szembe csináltak, de engem nem érdekelne, mert mondom, lehet 4 utca múlva ugyan így elfognak valakit. Inkább legyenek ilyen rendőrök mindenhol, mintsem azok akik minden létező szabályt betartanak és be akarnak tartatni, aztán mikor véletlenül nem kapcsolok lámpát lakott területen kívül már mint a gyilkos után úgy jön hogy csekket adjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!