Hogyan fordulhatott elő, hogy a posta másnak kézbesítette a küldeményekemet?
Figyelt kérdés
Ebayről rendeltem valamit, aukción szereztem, én voltam az egyetlen licitáló. Indiából érkezett a termék nemzetközi levél küldemény formájában. Nyomonkövetés is rendelkezésre állt hozzá. Amikor a postás megpróbálta hozzám kézbesíteni a küldeményt, épp nem voltam otthon nyaralni mentem egy rövidebb időre. Láttam a nyomonkövetésen, hogy átvehető a központi postán. Azonban másnap tovább küldték egy másik városba, és valakinek sikeresen kézbesítették. A posta ügyfélszolgálatán ezután azt az információt kaptam, hogy a valós címzettnek kézbesítették a küldeményt, és távolkeletről érkező küldemények esetén előfordul, hogy az eladó nem megfelelő azonosítót ad meg. Egyébként nem is stimmelt az irányítószámom, amikor a csomaggal kapcsolatos vámkezelési információkat próbáltam lekérdezni. Ez a magyar posta hibája lehet, vagy az indiai eladóé? Kitől kérhetek jogosan kártérítést ilyen esetben? Egyáltalán hogy fordulhat elő ilyen, hogy egy küldeményt 2 teljesen különböző címre kézbesítenek? Mással történt már hasonló? Mit lehet tenni ilyen esetben?2022. aug. 11. 15:15
11/11 A kérdező kommentje:
Köszi az érdeklődést, végül kiderült, hogy nem kézbesítették másnak a csomagomat, csak a nyomonkövetés mutatta úgy. Elsőre ugyan nem találták meg a központi postán, de amikor másodszor is elmentem megkérdezni, akkor már meglett.
2022. nov. 22. 20:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!