A benzin tényleg megromlik X hónap alatt? és ez mit jelent? Teljesen használhatatlan vagy azért pl 40 l mellé beönthetem?
valahol hallottam ezt csak pletykaszinten, nekem meg még mindig ott van a kb 5 éve tankolt kis 5 l-es vészkannám a kocsiban :)
mennyire igaz, h megromlik?
Igaz. Megromlik.
Most, hogy a tiéd romlott e nehéz megmondani.
Január óta kevernek wa 95-ös benzinhez etanolt, ami vízmegkötés hatással bír. Tehát pl egy félig tankolt autóban így simán megromohat, mert a környezeti pára kicsapodik benne az etanol miatt.
Esetedben 5 éves benzinről beszélünk, ami kannában van, gondolom tele és etanolt sem tartalmaz.
de most komoly a kérdés. nyilván nem gyújtom meg, csak mi a frászt csináljak vele? a lefolyóba se akarom önteni ...
ez legjobb esetben is 4-5 éve áll a csomagtartómban, teljesen elfelejtettem. most akkor bele merjem önteni a tankba vagy ha nem, akkor hova?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!