Milyen lehet patológusnak lenni?
hát... nem vagyok egy szívtelen dög, de engem még az sem hatna meg nagyon, ha belegondolnék. xD
szívesen részt vennék egy boncoláson én is :D
csak az a baj, hogy nehéz oda bejutni :(
Az a baj, hogy az embereknek fingjuk nincs arról, hogy mi is csinál egy patológus. Igen, boncolást is végeznek, de ez kb. a munkájuk 5%-át teszi ki.
És nem, egyáltalán nem (feltétlenül) olyanok, mint a hentesek. Épp ellenkezőleg, ehhez a munkához kell egy fejlett intelligenciaszint, különben valóban nem fogod tudni elrendezni magadban a holttestek látványát (sok orvostanhallgató még a patológiás harmadév végén sem szokik hozzá a látványhoz, illetve nem tudja rendesen feldolgozni).
Egyébként nem túl rejtélyes, elárulom. A legtöbb esetben elég gyorsan lezavarják a boncolást, és gyorsan megtalálják a halál okát.
Sokkal érdekesebb (szerintem) a szakmának a bonctermen kívüli része. Ugyanis bármi távolítanak el a testedből (kenet, bármilyen biopszia vagy szerv), az a patológushoz kerül, és ő fogja kimondani a diagnózist a szövettani elemzések alapján. Tehát elég nagy a felelősség, és meghatározó szerepük van a diagnózis felállításában, így a kezelés meghatározásban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!