Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen lehet patológusnak lenni?

Milyen lehet patológusnak lenni?

Figyelt kérdés
Érdekes? Unalmas? Undorító? Büdös? Vagy valami más? :D
2010. szept. 20. 21:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Hullajó...
2010. szept. 21. 12:40
 2/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ez most egy durva hasonlat lesz, de kb. mint egy hentesnek. Nekik ott már az ember, akik nap mint nap bpncolnak már nem emberek, csak munka, hozzászoknak. Ha a lelkedre veszed a halálukat, jobb ha be is fejezed. Ott egy rejtély már csak a test, meg kell tudni, hogy mi volt a halál oka. Egy ideig én is az szerettem volna lenni, de meggondoltam magam. Boncoláson már vettem részt, nem volt büdös. Érdekes látvány, de nem szabad azon gondolkodni, hogy aki ott hever, annak nemrég családja volt, most hány embernek hiányzik...
2010. szept. 21. 14:18
 3/4 A kérdező kommentje:

hát... nem vagyok egy szívtelen dög, de engem még az sem hatna meg nagyon, ha belegondolnék. xD

szívesen részt vennék egy boncoláson én is :D

csak az a baj, hogy nehéz oda bejutni :(

2010. szept. 21. 19:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy az embereknek fingjuk nincs arról, hogy mi is csinál egy patológus. Igen, boncolást is végeznek, de ez kb. a munkájuk 5%-át teszi ki.

És nem, egyáltalán nem (feltétlenül) olyanok, mint a hentesek. Épp ellenkezőleg, ehhez a munkához kell egy fejlett intelligenciaszint, különben valóban nem fogod tudni elrendezni magadban a holttestek látványát (sok orvostanhallgató még a patológiás harmadév végén sem szokik hozzá a látványhoz, illetve nem tudja rendesen feldolgozni).

Egyébként nem túl rejtélyes, elárulom. A legtöbb esetben elég gyorsan lezavarják a boncolást, és gyorsan megtalálják a halál okát.

Sokkal érdekesebb (szerintem) a szakmának a bonctermen kívüli része. Ugyanis bármi távolítanak el a testedből (kenet, bármilyen biopszia vagy szerv), az a patológushoz kerül, és ő fogja kimondani a diagnózist a szövettani elemzések alapján. Tehát elég nagy a felelősség, és meghatározó szerepük van a diagnózis felállításában, így a kezelés meghatározásban is.

2014. okt. 8. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!