Mi a non-binary és a genderfluid között a különbség?
Azt talán értem, hogy a genderfluidoknak változik, hogy mikor nőnek és mikor férfinak érzik magukat. A non-binary meg valahol a kettő között helyezkedik el, vagyis egyik nemnek sem gondolja kifelyezetten magát. Viszont legutóbb láttam egy olyat, hogy egy non-binary lányosan és aztán meg fiúsan is beöltözik. Tehát a non-binaryk azok egyszerre szeretik mindkettőt míg a genderfluidok néha ezt néha azt?
(Bocsánat ez nem szándékozott sértő lenni, csupán szeretném egy kicsit jobban megérteni ezt a dolgot. Meg a helyesírási hibákért is bocsánat.)
A nem-bináris identitás azt jelenti, hogy nem illeszthető be a klasszikus "férfi/nő" kategóriákba. Igazából ez is egy gyűjtőfogalom, lehet, hogy például mindkét nemhez tartozónak érzi magát, de lehet, hogy egyikhez sem. Az is lehet, hogy egy harmadik nembe tartozónak érzi magát.
A genderfluid pedig azt jelenti, akinek az identitása időben változik.
A kettő járhat együtt is, de nem kötelezően. Tehát pl. lehet olyan genderfluid, aki nem-bináris, és mondjuk van, amikor nőnek, van, amikor meg nemtelennek érzi magát.
Szerintem ezt csak annak kell tudnia, aki ezen problémák valamelyikével él, vagy ilyen születési hibákkal kapcsolatos a munkája.
Persze lehet kívülállóként is érdeklődni, de azért az ilyen dolgokat a helyükön kell kezelni, ne essünk át a ló túloldalára.
Ne akard megérteni, ők se értik magukat 😂
Régen még vicces szólásmondás volt hogy ha azt mondták valakire, "olyan hülye hogy azt se tudja fiú e vagy lány" , manapság meg kajak így van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!