Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Wattpad...

Mi a véleményetek a Wattpad horror könyvemről?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek róla?

[link]

#könyv #sztori #Wattpad #Wattpadkönyv
2022. máj. 30. 18:33
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
#10 nem te döntöd el mit csinálok. Helyesírásomban annyi a probléma hogy a szó végén mikor a Bronz beszélt kettőször írtam le ugyanazt a betűt? Történet "nulla" 2 fejezet alapján egyből "nulla" a történet. A szókincsem szegényes. 600-700 betű után meg lehet állapítani hogy valaki szókincse szegényes? Elfogadom a kritikát, de ne te mondd meg mit csináljak.
2022. máj. 30. 20:33
 12/18 anonim ***** válasza:
96%

"Elfogadom a kritikát"

Nem kisfiam nem fogadod el. Te mindössze hányod ide a gyak. 10 perc alatt összeírt vackaidat, mindenféle tartalmi és nyelvtani igényességtől mentesen. Felőlem firkálj, de ne tégy úgy, mintha te lennél a következő Clive Barker vagy King, és tartsd meg magadnak.

2022. máj. 30. 20:47
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Pár sor "párbeszédet" mióta nevezünk könyvnek?
2022. máj. 30. 22:10
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

#11 eldonteni nem dontok el semmit. Viszont velemenyt kerdeztel, azt megkaptad.

Az irasod sz.r, a helyesirasod nem is letezik, a kozpontozasnal neha ugy latszik a 'minel tobb, annal jobb' elvet koveted, az egymas utan hanyt mondatokban neha az alany es allitmany egyeztetese se sikerul, az igeidokrol nem is beszelve.

Osszessegeben kar volt azt a par wattot is elpazarolni ra, amit a telefonod emesztett fel mig bepotyogted. Ertektelen, igenytelen betuhalmaz, egy paradicsomleves betutesztaja tobb ertelmet hordoz ha leontod rola a let.

2022. máj. 30. 23:02
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem, helyesírásoddal nem csak annyi probléma volt. Már a negyedik mondatban találtam egyet: ki szokott menni.

Nem felsorolásokat szoktunk írni, hanem mondatokat. Az első mondatban kétszer szerepelt az "egy" szó.

Kérlek, használj szinonimaszótárt, mert idegesítő, hogy négyszer olvastam a koporsó szót.

Tévedtem. A párbeszédek jobban idegesítenek. Először is gondolatjellel írnunk minden párbeszédet, ami után lenyomjuk azt a nyomorult space-t. Olvastál már könyvet? Mert ott láthattad volna, hogy nem kell külön sorban kezdeni a "motyogta egy lány."-t.

"– Mi történt itt? Mi ez? Eddig nem volt ilyen! – motyogta egy lány."

Így lenne a helyes, ám az utolsó mondat az nagyon rosszul van megfogalmazva. *Eddig nem ilyen volt.

Rejtett "hogy"-nál vesszőt rakunk. Nem tudom, (hogy) hol lehetnek...

*bronzarcú

Miért raktad időzőjelbe az ember szót? Írd le, hogyan nézett ki.

"-*csönd*" ????? Ez micsoda? Nem egy forgató könyv ez! Írd le! Csendben voltak. Olyan csend uralkodott, hogy még a légy zümmögése is, hangosan hatott. És a társai.

Ez inkább nevetséges volt, mint ijesztő. Logikai bukkanók hadai vannak ezen a történeten.

Egy tíz és tizenkettő éves gyerekekről van szó. Kezdjük ott, hogy ha Ken jó családból származik, akkor eleve nem engedik el egyedül a temetőbe, és nem is szökik ki, hiszen nincs miért menekülnie otthonról. Senki se mutatkozik be úgy, hogy Mary vagyok, 12 éves, főként nem egy gyerek. Írtad, hogy azért kezdted kis betűvel – akkor is naggyal kell kezdeni –, mert olyan halkan beszélt. Ha elve halkan beszél, akkor nem fogja Mary meghallani őt. Egy tíz éves gyerek nem fogja azt mondani, hogy tiszta királyság minden, főként nem, ha belevágtak a hátába egy fejszét. Sőt akkor senki se fog megszólalni.

Vesszőkkel nem vagy tisztában, mikor és hova kell rakni. A szókincsed tényleg szegényes, amit már az elején meg tudtam állapítani a szóismétlésekből. A borító egy 10 éves firkája, de túloztam. Őszintén, ha még a címet se tudtad helyesen leírni, akkor nem tudom, mire számítottál. A fülszövegről inkább nem is beszélek, mert felesleges.

A második részét nem olvastam el, de ha szeretnéd szívesen írok arra is véleményt, ami biztos, hogy hasonló lesz, mint ez.

2022. máj. 31. 10:23
 16/18 A kérdező kommentje:
#15 Megmagyarázom hogy mit miért csináltam. "csönd" tehát semmit sem szólt a Bronz. Igen, belevágtak egy fejszét a hátába. Nem, Ken beszélt, hanem Bronz. Hogy hallotta meg Mary? Odahajolt a repedéshez. Kösz a jó tanácsokat! Megfogadom őket.
2022. máj. 31. 13:09
 17/18 A kérdező kommentje:
#15 Ja, és akkor milyen borítót rakjak rá? Nem tudok rajzolni. Googleről meg nem akartam leszedni, mert tudod, Személyijog.
2022. máj. 31. 13:22
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Személyiségi jogokat nem fogsz minden képpel sérteni, sőt, konkrétan 2 dolog fontos, ha mások képeit felhasználod borítóként:

1.) Forrásmegjelölés (ez majdnem minden kép alá ki van írva, de van egy rakat, amit bárki használhat)

2.) Nem keresel vele pénzt (pont ezért nem adunk ki pl fanfictionöket)

Íráshoz meg ezen a szinten annyit tudok mondani neked, hogy olvass el pár kiadott könyvet, amikről biztosan lehet tudni, hogy szerkesztők kezén is átmentek, mert valamennyi írástechnikát nagyon szépen össze lehet belőlük szedni. Legalább a központozásod viszonylag helyreállna tőle. Belevágtál az egyik legnehezebb zsánerbe kezdőként, a horror ugyanis nem pár creepy mondatból, szörnyből és gyilkolásból áll, hanem a kőkeményen felépített atmoszféra fekteti le ilyenkor az alapokat, amihez rengeteget kell tanulni. Én 13 éve foglalkozom írással, és a horrornak még így is csak a felszínét tudom kapargatni.

Olyat pedig gondolom tényleges könyvben még te sem láttál soha, hogy a szöveg legelején tartanak egy pármondatos expozíciót a főszereplőről.

Én nem fogom azt mondani, hogy hagyd abba az írást, de az biztos, hogy ennél többet kell beleadnod. Ha hobbiból csinálod, oké, de akkor nem értem, minek kérsz véleményeket. Amit neked most tenned kell, az szimpla tanulás mind helyesírási, mind mesélési szinten. Nehéz lesz, sokáig fog tartani, de a végeredmény meg fogja érni, erről biztosíthatlak.

2022. máj. 31. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!