Miért lehet az hogy nagyon félek a főzéstől? mármint ha én akarok valamit főzni akkor totál parázok hogy elrontom vagy ilyesmi. egyébként nagyon kezdő vagyok 32/N
Én is így voltam, mert soha nem tanítottak főzni, csak magamtól próbáltam rájönni, mit hogyan kell csinálni. Mindig attól féltem, hogy az étel nyers marad, ezért túlfőzem, sütöttem.
Évek során megtanultam bizonyos ételeket jól elkészíteni, de ha idegeneknek kellett főzni, mindig rosszul voltam.
Amikor új párom lett, együtt szoktunk eleinte főzni, így sok mindent tanultam, és egyre magabiztosabb lettem.
Szerintem azok, akik tanultak, mondjuk anyukájuktól, főzni, nem paráznak, nagy előny. Lehet szakácskönyvből is megtanulni, de mégsem ad olyan magabiztosságot.
Kevés a gyakorlatod a főzésben. Idővel nem lesz problémás, főleg, ha megdicsérik a főztöd.
Kérj tanácsot az idősebb, gyakorlottabb szomszédasszonytól (kolleganőtől), menj el hozzá amikor főz, vagy hívd el magadhoz, amikor Te főzöl. Sokat nyersz ezekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!