Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Nem érzitek úgy, h hozzánk...

Nem érzitek úgy, h hozzánk csak megszűrt információk jutnak el (amit a "nagyok" akarnak)?

Figyelt kérdés

Tehát arról beszélek, hogy nem lehetséges az, hogy tulajdonképpen amit mi tudunk a világról, annak a fele sem igaz? Hogy minden információ csak megszűrve jut el hozzánk? Nem összeesküvés-elméletet akarok gyártani, csak néha olyan érzésem van, hogy az országok lakosságának 99,9%-ához hamis információ jut el a világról, hogy beszorítanak minket olyan korlátok közé, amik nincsenek is, csak mivel minden irányból azt a visszajelzést kapjuk, hogy van, ezért nem is próbálkozunk?

De hogy érthető legyen az, amit beszélek, mondok egy példát. Nagyon remélem, hogy már felnőttünk annyira, hogy nem ekörül a példa körül lesz a vita, hanem válasz is lesz. Szóval a példa a holokauszt. Tulajdonképpen egy ember sem képes teljes egészében felfogni az egészet, és senki sem tudja az igazat róla, de valaki(k) kitalált(ak) egy olyan verziót, ami kicsit ellentmondásos, tehát olyan, mint a legtöbb történelmi esemény, és nem túl feltűnő az egyszerűsége.

De akkor a letisztul kérdés ennyi lenne: szerinted a közember csak megszűrt információkat kap a világról?

2010. szept. 16. 19:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Ezen még nem gondolkodtam el, de mindenképp vannak dolgok, amiket a felsőbb hatalmak "az emberek jóléte és biztonsága érdekében" eltitkolnak, vagy átformálnak... én így érzem. Te hogy vagy ezzel, kérdező?
2010. szept. 16. 19:16
 2/3 anonim ***** válasza:
engem egyszerűen nem érdekel, ha az amit tudok a világról annak 99% nem igaz akkor nem igaz.. a legfontosabb dolgoknak az életemben ehhez semmi közük és az úgyse változik..
2010. szept. 16. 19:21
 3/3 A kérdező kommentje:

Hát pontosan így, ahogy te is. Persze azért szerintem van 1-2 olyan eset, ami miatt jobb, hogy nem mindent tudunk, és én is örülök neki, hogy nem tudom.

De olyan érzésem van, minta a saját környezetünkről sem kapnánk igazán valóságos leírást. Csak mostanában kezdtem el érezni, és azóta mindennel kapcsolatban felteszem a kérdést, hogy "és ez vajon tényleg így van/volt?". És kíváncsi vagyok, mások mit gondolnak, egészséges határokon belül.

2010. szept. 16. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!