Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit gondolsz a halloweenról?

Mit gondolsz a halloweenról?

Figyelt kérdés
2010. szept. 16. 19:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Angol ünnep,és nem töklámpát hanem marharépát faragtak ki...Az amerikaik vették át úgy,hogy tökkel helyettesítették a répát..és Amerikában lett szokás a maskarába bújás,és kopogtatás másokhoz édességért kunyerálva.

Én Angliában élek,és itt sem tartom meg..Valahogy nem érzem megfelelőnek azt,hogy idétlenkedjek amikor a családom többi tagja az elhunyt szeretteimre gondolnak..

Én szeretek halottak napján a temetőbe menni,és megcsodálni a sok színe mécsest.Szeretem ilyenkor a jó illatokat,és szeretek a családdal ilyenkor jókat beszélgetni azokról akik már nem lehetnek velünk..Nekem sokat ér a halottak napja..Így nem is szándékozom megváltoztatni ezt a hagyományt...

2010. okt. 15. 19:06
 12/17 A kérdező kommentje:
Én is hallottam már,hogy régebben répát faragtak ki,csak az amerikaiak répa helyett tököt... Amúgy nálunk úgy van,hogy október 31.-én halloween november 1. pedig csendes nap,ilyenkor kimegyünk a temetőbe,virágokkal és gyertyákkal.
2010. okt. 15. 19:25
 13/17 anonim ***** válasza:
57%
Én október 31-én Samhaint tartok, november 2-án meg megyünk a családdal a temetőbe. Tessék, a kettő dolog nem üti egymást.
2010. okt. 20. 08:58
 14/17 anonim válasza:

Szerintem jó lenne ha lenne Magyarországon én nagyon szeretnék hallowee-nozni vagy ki próbálni hogy milyen cukorkát kéregetni este ijesztő jelmezben felöltözve mászkálni a sötétben :P

ennyit akartam remélem ezzel nem sértek meg senkit :P

2010. okt. 29. 18:43
 15/17 anonim ***** válasza:
Az utolsóval egyetértek. Egyébként az amcsik is majmoltak valakiket, amikor elkezdtek Halloween-ezni, nem ők találták ki az ünnepet.
2010. okt. 31. 14:16
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem hát. Az 1840 után betelepedett írek.
2010. okt. 31. 16:43
 17/17 anonim ***** válasza:
Jó buli, szeretem. Finom sütiket készítek, este pedig rémtörténeteket olvasok :)
2019. szept. 1. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!