Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mit gondolsz a halloweenról?

Mit gondolsz a halloweenról?

Figyelt kérdés
2010. okt. 31. 12:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
szerintem a halloween csodas unnep...jol teszik az amerikaiak hogy unnepelnek..es nem sirnak folyton mind az itteniek:)
2010. okt. 31. 12:39
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem amerikai ünnep, de ők tették azzá, ahogyan sokan ismerik. Nekem megfér egymás mellett a Halloween, bár én Samhaint tartok és a Halottak napja is.

A mindenki által ismert Halloweennel sincs semmi bajom, csak azokkal, akiknek én vagyok a szálka, ha véletlen eszembe jut tököt vagy répát faragni.

/Nekem három olyan nap van az évben, amikor azt akarok tenni, amit akarok, s ne más döntse el, a Samhain a szellemek, ősök, lelkek, egyéb (döntse el mindenki maga, hogy mi) tiszteletben tartása; a Karácsony, ami nekem inkább pogány, mint keresztény és a születésnapom, ennyi./

2010. okt. 31. 13:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon tetszik, csak sajnos egyre kevésbé lehet díszeket kapni itthon. De amennyi van azzal a kidekorálom a lakást, és persze tököt is faragunk. Nem vagyok vallásos, így a Mindenszentek közelsége nem zavar. Jó lenne ha itthon is ünnepelnénk mert el kellene már egy vidám ünnep is, a sok szomorú meg vallásos ünnep mellé.
2010. okt. 31. 15:15
 4/11 anonim ***** válasza:
18%
Nem tudom mi szükség van rá!?Nincs rá szükség,értelmetlen.
2010. okt. 31. 15:48
 5/11 anonim ***** válasza:
Ez a kelta szilveszter, és nincs vele semmi bajom, persze én tudom is a történetét, utálkozni rá csak azok szoktak, akik rosszul tudják, mi ez. Nem amerikai hagyomány!
2010. okt. 31. 19:19
 6/11 anonim ***** válasza:
Szerintem tök jó! A töklámpások tök jók, és a tv-ben is mindig tök jó halloweenes műsorok mennek.
2010. nov. 6. 07:37
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ez 'tök' jó dolog!:D Az igazi Halloween-partik, ahová töklámpással mész, meg beöltözöl... Miért csak farsangkor lehet jelmezbál, miért ne lehetne máskor is?:)
2010. nov. 6. 09:08
 8/11 anonim ***** válasza:
...és 'tök'életesen egyet értek az elsővel: "es nem sirnak folyton mint az itteniek" Vidéken szeptember végétől tavasz elejéig olyan halál-hangulat van néha, hogy szószerint belebetegszem!!!
2010. nov. 6. 09:15
 9/11 anonim ***** válasza:
2010. nov. 6. 16:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem hagynánk már a témát? Rettenetesen unalmas, hogy folyton támadják azokat, akik szeretik a Halloweent. Mert mi van akkor, ha az, aki tartja nem keresztény? Mint én. Amúgy az amerikai része nekem sem tetszik, viszont az eredete nagyon is érdekes, a pogány része, és én tartom is.
2010. nov. 6. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!