Van különbség a kábel TV és az IPTV között ha igen mi?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 14. 11:07
1/2 anonim válasza:
Ha egészen pontosan szeretnéd, akkor nem én vagyok az embered. Van még klasszikus kábeltévé?
A gyakorlatban az, hogy kábeltévénél a készülék saját tunerje „veszi az adást”. Nincs kódkártya, semmi egyéb, nincs set top box, semmi kütyü. Csak a tévé. Az előfizetésedtől függ, mit tudsz nézni, mit nem.
IPTV és dróton jön, de internetes jelként. Szükséged van külön set top boxra, vagy ha a szolgáltatónál elérhető akkor modulra, amit a tévébe kell bedugni, és a dekódoláshoz kártyára.
2/2 anonim válasza:
Profi én sem vagyok, de annyit hozzátennék, hogy az IPTV a sima kábeltévénél jóval többet is nyújthat, ez szolgáltatótól függ, lehet pl. ingyenes/fizetős videotéka, ami persze manapság már nem nagy dolog, de ami a legjobb volt benne, amikor még előfizetője voltam, hogy egyszerre több műsort is fel tud venni, és be lehetett állítani sorozatok felvételére, nem baj, ha nem pontosan kezdődtek, míg a kábeltévénél általában 1 műsort lehet felvenni, és előfordul, hogy lemarad az eleje/vége, ha nem módosítod a műsorújság adatait. Persze külön doboz, külön távirányító, ez egy kicsit zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!