Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi van ha a levelem címzettje...

Mi van ha a levelem címzettje albérlő?

Figyelt kérdés

Szeretnék küldeni egy levelet egy elköltözött régi rokonnak, de ő albérlő, így nem az ő neve van a postaládán.

Simán csak írjam az ő nevével és a címével? Mert azt olvastam hogy ez hibás címzésnek minősül és nem fogják bedobni ha más néven van a láda.

Vagy mit tegyek ilyen esetben?

2022. ápr. 3. 10:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
20%

Hát lehet, hogy nálatok bedobják, de nálunk ilyen tekintetben szigorú a postás.:D

Az én nevem van kint, a barátomé nem, pedig a postás tudja, hogy itt van, és feljött szólni, hogy ha nem írom ki az ő nevét is, legközelebb a ládák tetejére teszi.

2022. ápr. 3. 11:31
 12/23 anonim ***** válasza:
79%
Tegyél panaszt a postás ellen, mivel 1) köteles bedobni 2) k-ra semmi joga pampogni meg utasítgatni
2022. ápr. 3. 11:34
 13/23 anonim ***** válasza:

Szerinted ér az annyit? Így is katasztrófa a posta.

Mondjuk a csomagos postás az normális.

Az is előfordult már, hogy helyettes postás volt, kaptam tértis ajánlott levelet, az meg bedobott róla egy értesítőt, mintha nem lettem volna itthon. Onnan gondolom, hogy helyettes volt, mert a saját postásunk tudja,hogy a betegségem miatt a lépcsőn sem tudok lemenni, nemhogy elmászkálni itthonról.:)

2022. ápr. 3. 11:42
 14/23 kovpet ***** válasza:
23%

Emberek, akik szerint "bedobják". Honnan a francból tudná a postás, hogy melyik postaládába kell, ha egyszer nincs kint a neve a bérlőnek?

Családi házban persze más, de képzeljetek már el egy tízemeletes panelt. Nézi a postás, hogy van-e Kiss és vagy nincs vagy van, de kettő is. Akkor?

2022. ápr. 3. 11:45
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

“Honnan a francból tudná a postás, hogy melyik postaládába kell, ha egyszer nincs kint a neve a bérlőnek?”

Hát nem tudom, te hol laksz, nálunk a lakás száma van a postaládákon a név nem mindig (az enyém kint van, mert engem jogszabály kötelez rá, de a másik 16 ládából a felén nincs név)

2022. ápr. 3. 11:54
 16/23 anonim ***** válasza:
67%
A tulaj nevét ne írd rá, mert a végén felbontja. Ha lakásról van szó, akkor az emelet, ajtó legyen rajta.
2022. ápr. 3. 11:55
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Írja rá a postaládára a nevét. Ha a postás nem tudja hova kell bedobni akkor nem dobja be, maximum ki a kukába. A postásnak semmi köze, hogy ki és milyen jogcímen tartozkódik az ingatlanban.
2022. ápr. 3. 12:02
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
"pedig a postás tudja, hogy itt van, és feljött szólni, hogy ha nem írom ki az ő nevét is, legközelebb a ládák tetejére teszi." Akkor fel kell jelenteni, ugyanis ezt nem teheti meg.
2022. ápr. 3. 12:11
 19/23 A kérdező kommentje:

Jó nem tudom mi legyen akkor, nagyon nem olyan levél aminek el kéne kallódnia vagy más kezébe jutnia. Plusz attól félek ha a tulaj nevét írom, egyszerűen odadja a tulajnak...

Lehet inkább elmegyek és bedobom én.

2022. ápr. 3. 13:09
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Be kell dobniuk. Amúgy ha oda tudsz menni, miért nem adod át személyesen? Nem igazán értem.
2022. ápr. 3. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!