Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A paprikaspray-t tényleg...

A paprikaspray-t tényleg illegális utcán használni?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, és kicsit félős, szóval szeretnék valami "védelmet" biztosítani magamnak ha megtámadnának az utcán. Gázspray tudom hogy Magyarországon illegális, de úgy tudtam a paprikaspray az nem. de utánanéztem és azt olvastam az is. Van olyan spray vagy akármi amit legális használni és ráfújhatom arra aki éppen meg akar erőszakolni vagy ki akar rabolni vagy akármi?? Mert így ha egyedül jövök haza teljesen védtelennek érzem magam
2010. szept. 14. 16:30
 1/9 anonim ***** válasza:
59%
Akkor olvass tovább, és megtudod, hogy egyik sem illegális Magyarországon.
2010. szept. 14. 16:32
 2/9 anonim ***** válasza:
22%

kéne melléd egy nagydarab srác ( pl. én)

17F

2010. szept. 14. 16:35
 3/9 A kérdező kommentje:

2: Az se lenne rossz megoldás :D

tényleg nem illegális? :O

2010. szept. 14. 16:53
 4/9 anonim ***** válasza:
10%
2. vagyok, merre laksz?
2010. szept. 14. 18:43
 5/9 KÁELEF ***** válasza:
31%

A gázspray 20 gramm töltőtömegig közterületen hordható, a paprika spray meg csak magánterületen tartható.

Ha esetleg lefújsz vele valaki akkor meg úgy is te leszel a garázda. Vegyél inkább gázfegyvert azok legalább tényleg hatnak, de nem paprika tölténnyel.

Én ha lemegyek az utcára mindig van nálam gázpisztoly, nem is egy, gázspray csak tartaléknak, Pajzs5000.

2010. szept. 16. 14:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Gázspray 20g töltőtömegig legálisan viselhető utcán, viszont nem mindegyik. A paprika spray pont nem. Ezt onnan tudom, hogy amikor én vettem az enyémet fegyverboltban, akkor mondták, hogy tudnak adni paprika sprayt, de az most éppen nem legális. Amelyik viszont viselhető, az kb nem ér semmit, olyat ne is vegyél. Paprika sprayt vegyél, az nagyon erős. Inkább legyél szabálytalan, mint halott.

A barátnőm próbából fújt egy kicsit a kezére, és égésihez hasonló tüneteket okozott neki, jegelni kellett. Most akkor képzeld el, milyen lehet arcba kapni. KO pfefferről olvastam, hogy jó. De az a lényeg, hogy OC töltetű paprika spray legyen. Az AC nem hat részegekre, drogosokra, a többi legális (ammónia töltetű, stb) meg semmire nem jó.

2010. szept. 20. 22:08
 7/9 KÁELEF ***** válasza:
Az OC az oleoresin capsicum rövidítése, minden pepper sprayban az a hatóanyag található. A szalmiákszesz tartalmú gázspray pedig kiváló választás kutyák ellen például, ugyanis a kutyák nem bírják elviselni a szalmiákszesz szagát.
2010. szept. 30. 12:43
 8/9 anonim ***** válasza:

én ezt ajánlom neked :

[link]

2012. szept. 15. 01:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Az OC tartalmú az illegális, az sem azért mert mérgező, hanem mert nincs tesztelve. Emberen nem tesztelnek semmit, állatkísérleteket meg tilos végezni akármilyen rendelet szerint. De a CS tartalmúakat használd nyugodt szívvel. Nem piacról, nem utcáról, nem netről, vadászboltból.
2012. dec. 14. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!