Mit tegyünk, ha a szomszéd albérlő direkt üvölteti az operát és hangosan zongorázik?
Közel 1 éve költözött ide felsőbb emeletről az anyjától az 1. emeletre egy 30 év alatti zeneszerző az operaénekes barátnőjével.
A legelejétől jeleztük normálisan, hogy áthallatszik a digitális zongorája. Ráadásul a poén, hogy én is zongorázom, de én mindig fülhallgatóval játszom. Ő közölte, nem hajlandó felvenni, mert fáj tőle a füle. Ehelyett én használjak füldugót, ha zavar...
Házibuliztak is, végül egy rendőri kihívás után ezt a szokásukat abbahagyták, bár a rendőrnek szájalni kezdett a srác és nem akarta igazolni magát. Leállt vitatkozni egy hatósági személlyel.
Napközben zongorázgat, a barátnője áriázgat, illetve operát hallgatnak hangosan.
Átkopogásunkra, mivel tudják, hogy áthallatszik és zavaró, a válasz az, hogy rámkapcsolja az operát, elmegy a házból és, már 5 órája üvölt az opera.
főbérlőnek jeleztem ismét a problémát, de azt a választ adta, azon kívül, hogy megkéri tegyen kompromisszumokat és tarsa be a házirendet, többet nem tehet. Mi gyakoroljunk esetleg nyomást rá. Értitek, nem ő, hanem mi... voltak itt már kisebb összetűzések, hogy kopongtunk, válaszul visszakopogtak, átjöttek csöngetgetni de nem nyitottunk ajtót (minket zavarnak, pontoan tudják), de hiába jelezzük, az akarás hiányzik sőt. Direkt be akarnak tenni nekünk a szomszédok, a főnérlő pedig úgy tűnik, bár nincs határozott szerződésük, nem akarja kitenni a szűrüket, pedig találnának bőven más albérlőt.
Kérdésem az felétek, hol a határ? Normális-e ez az állapot? (Nekünk ez a lakásunk, férjem nagyszülei volt még), elköltözni egy albérlő miatt nem akarunk, mer mégis miért mi? Indítsunk eljárást ellenük? Hívogassuk ki a rendőrt?
A főbérlő közölte, ő el fog költözni külföldre, szülei vidéken, nem fognak tudni idemászkálgatni...
A slussz poén, hogy a srác anyja itt a házinéni, aki védi a kicsi fiát nyilván, így a közös képviselő mellette áll.
Mi azt gondoljuk, ezt a főbélrőnek kéne megoldania, nem nekünk.
Mit lehet tenni? Adjatok kérlek épkézláb tanácsot.
Szép szó már régen nem használt. Tisztelt, jóérzés az már régen nincs.
Írom ezt aközben, míg üvölt az ária folyamatosan....
Teljesen mindegy, hogy tulajdonos vagy albérlö, ugyanolyan joga van egy lakásban.
Ettöl függetlenül, amikor hangos, akkor minden esetben hívd ki a rendöröket, mert nappal sem szabad hangoskodni.
A többedik eset után meg fogja goondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!