Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha látnátok,...

Mit tennétek, ha látnátok, hogy a covidos szomszéd család vígan sétálgat az utcán?

Figyelt kérdés
2022. febr. 1. 17:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%
A saját dolgommal foglalkoznék.
2022. febr. 1. 17:15
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát végülis ez is egy hozzáállás.
2022. febr. 1. 17:16
 3/11 A kérdező kommentje:
A laposföldhívőknél...😆
2022. febr. 1. 17:17
 4/11 anonim ***** válasza:
38%
Értem a célzást, de ezt nem ilyen konteós alapon mondtam (hogy "NiNcS iS vÍrUs4!44"). Hanem mégis te mit tudnál kezdeni más hülyeségével? Ha rászólsz vagy feljelentgeted, azzal csak felesleges nézeteltérés kezdődik, a szomszéddal pedig nem árt békességben élni egymás mellett. Menjen a hülyéje ha menni akar, téged ez nem fog semmiben hátráltatni vagy neked kárt okozni, ha nem érintkezel velük.
2022. febr. 1. 17:23
 5/11 anonim ***** válasza:
23%
Én még edzőterembe is jártam, mert tünetmentes voltam és nem tudtam, hogy az vagyok, csak utólag derült ki. Érdekes módon nem dőlt ki több száz ember a teremből. Amúgy meg rengeteg hozzám hasonló van, aki nem tudja, hogy hordozó és emberek közé megy. Na de válaszolva a kérdésedre, engem hidegen hagyna.
 6/11 anonim válasza:
23%
Fontosabb dolgaim akadnának mint, hogy ezzel foglalkozzam.
 7/11 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
71%

Őszintén? Én eüben dolgozom, és már nekem is kicsit az a véleményem, hogy ezt el kell engedni.

Én nem mernék, mert engem biztos jobban büntetne a bíróság ilyen szabálysértésért, vagyis, ez már inkább törvénysértés, azt hiszem, de egyebekben meg azt látom, a fejünkre is állhatunk, érdemben mindenki covidos, vagy mindjárt az lesz.

Sajnos rengetegen súlyos betegek, és kerülnek gépre, de ez nem azon múlik, hogy mindenkit bevágunk karanténban, ez az oltottságtól, és a saját szervezetedtől függ.

Én az elmúlt 2 hétben 10 covidos kollégával dolgoztam együtt, a munkáltatónak esze ágában sincs teszteltetni, mert minek? Nálunk minden orvos gyereke covidos, és senki nem kérné, hogy ne gyere holnap, mert tényleg ez már nem ezen múlik. Havonta lehetnél karanténban, ez már annyira "népbetegség" lett.

Ez már teljesen elszabadult, tényleg a korlátozásoktól totálisan függetlenül terjed. Kb 10x annyi covidos van jelenleg hazánkban, mint ami a valós szám, csak nem tudjuk, tudják, mert tünetmentesek vagyunk. Szóval nem, ez már nem a korlátozásokon múlik, sem hogy mennyire vigyázunk. Mindenki el fogja kapni, életében még olyan 20-30 alkalommal.

Szóval, engem spec nem zavarna, nekem max csak fölös hülyeségnek tűnik, hogy ha ismert covidosok, rizikóznak a jogi xarságokkal.

2022. febr. 1. 17:28
 8/11 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
66%

Azt azért megemlíteném, mert sokan nem fogják fel, alapjaiban, anno az első évben a nagy szigorítás, és korlátozás, karanténozás azért volt, hogy a vírus totális elterjedését elnyújtsuk, nem hogy megfékezzük, és elmondhassuk, na ennyi volt, nem lesz holnaptól covid-19.

Nem mindegy, hogy ezer ember kerül be hirtelen az intenzív osztályra, vagy az a ezer ember cirka 4 hónap alatt.

Tehát a kórházak leterheltségén akartak javítani, és elnyújtani a nyájimmunitáshoz vezető szakaszt.

2022. febr. 1. 17:32
 9/11 anonim ***** válasza:
22%
Én nem csinálnék semmit, mert nem tudnék semmit sem elérni az ügyben. Valószinűleg tömegével mászkálnak az emberek a karanténjuk alatt, csak senkinek nincs a homlokára írva, hogy covidos. A patikában ahol dolgozom naponta kb. 10 ember jön be aki szerintünk karanténban van gyógyszerért. Az az árulkodó jel, hogy 1-2 napon belül van felírva neki Favipiravir amit ugye tudjuk mire írják fel. Viszont ezek az emberek ki sem váltják ezt az ingyenes gyógyszert.
2022. febr. 1. 17:57
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!!
2022. febr. 1. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!