Mit tennétek, ha látnátok, hogy a covidos szomszéd család vígan sétálgat az utcán?
Őszintén? Én eüben dolgozom, és már nekem is kicsit az a véleményem, hogy ezt el kell engedni.
Én nem mernék, mert engem biztos jobban büntetne a bíróság ilyen szabálysértésért, vagyis, ez már inkább törvénysértés, azt hiszem, de egyebekben meg azt látom, a fejünkre is állhatunk, érdemben mindenki covidos, vagy mindjárt az lesz.
Sajnos rengetegen súlyos betegek, és kerülnek gépre, de ez nem azon múlik, hogy mindenkit bevágunk karanténban, ez az oltottságtól, és a saját szervezetedtől függ.
Én az elmúlt 2 hétben 10 covidos kollégával dolgoztam együtt, a munkáltatónak esze ágában sincs teszteltetni, mert minek? Nálunk minden orvos gyereke covidos, és senki nem kérné, hogy ne gyere holnap, mert tényleg ez már nem ezen múlik. Havonta lehetnél karanténban, ez már annyira "népbetegség" lett.
Ez már teljesen elszabadult, tényleg a korlátozásoktól totálisan függetlenül terjed. Kb 10x annyi covidos van jelenleg hazánkban, mint ami a valós szám, csak nem tudjuk, tudják, mert tünetmentesek vagyunk. Szóval nem, ez már nem a korlátozásokon múlik, sem hogy mennyire vigyázunk. Mindenki el fogja kapni, életében még olyan 20-30 alkalommal.
Szóval, engem spec nem zavarna, nekem max csak fölös hülyeségnek tűnik, hogy ha ismert covidosok, rizikóznak a jogi xarságokkal.
Azt azért megemlíteném, mert sokan nem fogják fel, alapjaiban, anno az első évben a nagy szigorítás, és korlátozás, karanténozás azért volt, hogy a vírus totális elterjedését elnyújtsuk, nem hogy megfékezzük, és elmondhassuk, na ennyi volt, nem lesz holnaptól covid-19.
Nem mindegy, hogy ezer ember kerül be hirtelen az intenzív osztályra, vagy az a ezer ember cirka 4 hónap alatt.
Tehát a kórházak leterheltségén akartak javítani, és elnyújtani a nyájimmunitáshoz vezető szakaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!