Az ország más tájain is megjelentek az ukrán vendekmunkasok vagy ez csak néhány helyen jellemző?
Tatabánya környékén élek ebben a térségben pár éve már ha boltba mész vagy strandra vagy sétálni 1 2 Ukrannal mindig lehet találkozni a jellegzetes nyelvük miatt felismerhetok.
2 3 gyár a környéken inkább őket alkalmaza mert ők minimalberert is dolgoznak ha kapnak szallast.
Persze ez a legalja munka ide rakod oda rakod droidmunka. enis csináltam pár hónapig.majd találtam jobban fizető kicsit bonyolultabb gyári melót.mert ebben a térségben nagyon sok a gyári munkalehetoseg.
Nemtudok pontos számot de pár százan biztos vannak vagy többen mert mondom naponta lehet velük találkozni.
És utóbbi időben kisgyereket is láttam néhánynal gondolom akkor már végleg letelepedtek itt.
Egyik ukrán pár férfi tagja már tudod valamilyen szinten magyarul kisfiúval úgy beszélt.szoval végül nincs velük baj ok dolgoznak meg be akarnak illeszkedni.
De ez országos dolog hogy ukránok végleg letelepedés itt nagyobb számban?
Ukrán, vagy kárpátaljai magyar?
Nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!