Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Gumilövedékes pisztoly mennyir...

Gumilövedékes pisztoly mennyire effektív önvédelemre otthon?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy elég zűrös helyen lakom és gondolkozom egy önvédelmi eszközön. Maga a pisztoly elég elrettentő, sokszor meg sem lehet mondani, hogy ez igazi-e vagy sem, ezért tetszik ez, meg régebben a telkünkön légpuskával is volt dolgom de az erre alkalmatlan szerintem.

Nos utána néztem egy kicsit és ezekhez kell valamilyen zsír a tárba és úgy kell beletölteni a golyót. Nos ez a zsír gondolom idővel elöregszik vagy eltűnik, nem? És akkor annyira nem effektív mondjuk állandóan töltve és bezsírozva lenni egy fiókban, mert ugye nem állandóan lenne használva csak amikor szükséges. Erre van valami tipp? Vagy akinek van az hogyan használja? Ha beüt a baj nem lesz idő töltögetni zsírozgatni a fegyvert, a gázpisztolynak meg szerintem semmi értelme.

2022. febr. 11. 19:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha hasznalod ha nem rendszeresen tisztitani kell ..maskeppen nem mukodik
2022. febr. 11. 19:37
 2/13 anonim ***** válasza:
27%

Az azért ugye megvan, hogy a gumilövedékesről is elég könnyű megmondani, hoyg nem igazi - arról nem is beszélve, hogy ha tesóék bekukkantanak éjjel Gipsz Jakabhoz, igen kicsi az esélye annak, hogy Jakab éles lőfegyverrel rendelkezik. Hacsak nem Bronxban élsz a gettóban. Szóval hidd el, Gáspár és fiai Bt. pontosan tudni fogja, hogy a kezedben gáz, riasztó vagy gumis pisztoly van és ennek megfelelően fognak dönteni, érdemes-e foglalkozni veled vagy jobb lesz lelépni.

Az a pár gumigolyó nem fogja a támadókat megállítani.

Persze nyilván több mint a semmi, de egy ilyen cucc téves biztonságérzetet ad, és annak nagyon könnyen lesz rossz vége.

2022. febr. 11. 19:45
 3/13 A kérdező kommentje:
Lehet, de ahogy írtad jobban átgondolják mintha egy kés vagy hasonló lenne, talán ad egy valamilyen előnyt. De kíváncsi vagyok akkor, mit javasolsz?
2022. febr. 11. 19:47
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A gumis jó, egy normális zsír nem párolog el. De a lőszer miatt is,1-2 évente mindenképp lődd ki, töltsd újra olajozd meg a kakast. Csak forgótárast.

A késnek nincs stophatása, addig kell szúrnod míg él. Azt meg nem akarod.

2022. febr. 11. 19:56
 5/13 anonim ***** válasza:
87%

Gumislövedékes-attól függöen mennyire használod-mininum minden héten kell tisztitani..

Nyilván gumis revolver azért jó,mert mondjuk 3 méteren belül lősz,akkor 90 az 100-hoz hogy súlyós sérülés okozz,ha nem is halálos akkkor tuti ki ko-zod.

Aki nem hiszi el nekem,keresse ki hogy egy sima 50 joule gáz-revolver mi okoz.(pl: [link]

2022. febr. 11. 20:55
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Kés azért nem jó,mert:

1.Normális kés harchoz mi kell?

Egy normális rúgos bicska,vagy ennyi erővel egy rendes fémből készül 12-20 centis kés,és ez kkve,magyarán mondva rendőr meglátja nálad,egyszerűen el is veheti.

2.Tegyük fel,okosan kijátszod,na és "mizus öcsém?"

Tegyük fel megtámadnak,na és ezen azon alapul hogy hányan vannak,meg milyen edzettek,meg mivan náluk..

Na,ez megbuktad,meg simán 6-an rád mennek,vagy 2 gorilla úgy megver hogy nyomorék leszel maradék életedben,vagy 4 utcakölyök úgy bedöfgös hogy ott vérzel el,és simán behazudják hogy te kezdted,te húzztál elő nagy kést,és bizonyíték noku,tanúk meg hagyjuk már...

3.De te tökös gyerek vagy,és már x éve küzdösportolsz.

Jó,rendben van,mivel te már profi "bunyósnak" számítasz,és ekkor te előveszel egy baszi nagy kést,és rambo és chuck norris szégyenítő mozdulatokkal szétvered-leszúrkálod,és tegyük fel kisebb sérülésekkel túléled,és ekkor azt is kell bizonyítani hogy legalább ki kezdte,vagy mi is volt?

Ja,tudod,ekkor már különös képen van kamera felvétel,van legalább 1 tanú,és érdekes módon egészet más mondanak...

2022. febr. 11. 21:14
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok

Ja,és 1 valami elfelejtettem:

Ha még nem tudol késsel harcolni,akkor nagy xar se ér,mert könnyen kicsavarják és beléd döfdösik

2022. febr. 11. 21:21
 8/13 A kérdező kommentje:

Ezért sem akarok kést, az tényleg nagy veszély és különösebb elrettentő ereje sincs, mivel ha már erőszakhoz folyamodik egy kés minimum lesz nála, és egyenlő erőviszonyoknál nem hiszem, hogy annyiban hagyná a dolgot.

Szóval maradva a témánál, ha nem is használom kell tisztítani a gumilövedékeset? Mármint mit kell rajta? Vízzel áttörölgetni kívül belül? Mert ahogy sejtettem töltve ez nem tárolható. Ez kicsit negatívum számomra mondjuk.

2022. febr. 11. 21:29
 9/13 anonim ***** válasza:
73%

8

Csak annyi kell,hogy először kicsit(vagy minimálisan) bevízeded az ruhát,és mondjuk törögeted,és ne túlozd el az zsírozást,mert mondjuk kiesik az golyó stb stb...

2022. febr. 11. 21:40
 10/13 Olga néni ***** válasza:
84%
Fegyvert vizes ruhával tisztítani? Ajjaj. Egyébként egy pisztollyal tudni kell bánni (pl. célozni) ami nem is olyan könnyű, ahogy az a filmekben látszik. Teljesen más, mint a puska. Gondolj bele, megtámadnak, kilövöd rájuk a tárat (mondjuk 6 lövedék), és egyik sem talál, aminek nagy az esélye, ha nem vagy rutinos. Ezzel csak jobban felbőszíted őket, és még a fegyveredet is el fogják venni.
2022. febr. 13. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!