Aki a boncolásokat végzi a kórházban ő is orvos? Vagy ahhoz másféle végzettség kell?
Figyelt kérdés
2022. jan. 31. 15:45
2/9 anonim válasza:
bocs, lemaradt, hogy patológus az orvos!
3/9 anonim válasza:
Aki tenyleges boncolast vegzi, az nem orvos, az a boncmester. OKJ-s kepzes kell csak hozza.
4/9 anonim válasza:
A boncmesterséghez valóban elég OKJ képzés, de ő csak az orvos tehet megállapításokat. Az utóbbi patológus, de a szakterületnek csak egy része a boncolás.
5/9 Dzsoki válasza:
Lehet. Én hidegsebésznek ismertem.
6/9 anonim válasza:
A hidegsebész egy film címe. Nem szeretem a gagyogást, de ez szellemes. Az angol tükörfordítása senkinek a figyelmét nem keltené fel.
7/9 Dzsoki válasza:
Azt olvasom és lehet igaz,hogy a boncmester nem orvos,így elég hozzá egy OKJ-s képzés. Az olyan komoly,hogy aki elvégzi,utána meg tudja állapítani a halál pontos beálltát,az okát,esetleges körülményeit? Tehát már halott volt az elhunyt,amikor a vízbe dobták vagy megfulladt? Vélhetően,milyen alakú tárggyal ütötték le,kiugrott az ablakon vagy kilökték stb?
8/9 anonim válasza:
Ezek az orvos feladatai. A patológus tehet megállapításokat, a boncmester csak a keze alá dolgozik.
9/9 anonim válasza:
Igen, elég egy OKJ-s képzés hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!