Melyek azok a szokásos gyerek kérdések amelyek felidegesítenek?
Engem inkább a felnőttek hülye kérdései idegesítenek. :)
Mint pl. a "Ti mit esztek egy nap?"... Ezt feltétlenül meg kell beszélni, mert egyedül nem megy nekik. És a sok okos le is írja, mint valami teljesítményt, mert már itt tartunk, teljesen lecsúszott a léc...
Csak azokat idegesíti a sok kérdés, akiknek nincs kedve, türelme, hajlandósága válaszolni. Nyilván azért kérdezi meg ugyanazt ezerszer a gyerek, mert nem kap rá számára kielégítő, érthető választ. A CSAK, meg az AZÉRT MERT jellegű válasz nem fogja kielégíteni a kíváncsiságát.
Az én lányom is nagyon sokat kérdezett, de mindent csak egyszer, mert minden kérdésére olyan választ adtam, amit fel tudott fogni és megérteni.
Például ha mondtam neki hogy ne csinálja ezt meg azt, megkérdezte hogy miért. Én pedig elmagyaráztam, hogy aztért ne, mert ez meg az lesz a következménye. És akkor nem csinálta, felfogta. A gyerekek nem hülyék, csak sajnos sok szülő annak nézi őket.
Számtalanszor láttam olyat, hogy az anyuka/apuka ült a padon a telefont nyomkodva, a gyerek mindig odament kérdezni valamit, és még csak nem is válaszoltak, vagy azt mondták neki hogy HAGYD MÁR APUT/ANYUT békén!
Az ilyenektől elvenném a gyerekét, mert ezzel a "neveléssel" csak ártanak.
Amikor én voltam kicsi, én is mindig pónit akartam, nem akartam megérteni hogy nem panelba való. Anyukám felsorolta az összes problémát, amivel itt egy póni szembesülne. Nem férne be a liftbe, a kilencedikről kellene a lépcsőn levinni, ami ártana neki, nagy mozgásigénye van, amit nem tudnánk biztosítani, és nagyon drága a tartása, nekünk pedig nincs pénzünk arra. Volt a közelben egy tanya, később oda elengedett és ott kiélhettem a nagy lóimádatomat. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!