Az oldalon a hasznos és haszontalan pontozást sokan miért szimpatikus és unszimpatikus vagy egyetértek és nem értek egyetnek értelmezi?
A legtöbb válasznál azt veszem észre, hogy azokat pontozzák le, akik nem értenek egyet a többséggel. Itt most nem az olyan válaszokra gondolok, hogy valaki nem ért egyet a többséggel abban, hogy van-e gravitáció, hanem értelmes dolgokra gondolok. Például, ha feltesznek egy szubjektív véleményre vonatkozó kérdést és valaki válaszol rá, de nem tud azonosulni a többségi véleményárra, az miért haszontalan rögtön? Vagy ha valaki próbál objektív maradni, miért rögtön haszontalan? Láttam már olyan kérdést, ahogy véleményeknek megfelelően ezerféle választ lehetett volna adni és volt olyan válaszoló, aki az objektivitás keretein belül le is írta, hogy ez mindenkinek a véleményétől függ. Jól le is pontozták. Aztán az amúgy hasznos válasz "0%-ban hasznos" lesz az oldal szerint. A legérthetetlenebb, amikor valaki dob az ilyen válaszokra egy "hasznost", kicsit megemelkedik a hasznossági százaléka, aztán pár perc múlva valamelyik "észkombájn" megint lenullázza.
Miért jó ez? Ennyi ember nem tudja a szavak jelentését?
#2.
Boldog életed lehet, ha ez a legnagyobb örömöd.
Vannak témák, ahol jó lenne a pontozás - ha nem lennének ilyen elmebetegek mint az 1-es - de van ahol teljesen értelmetlen.
Pl. Mi a kedvenc színed? Vagy mit ettél ebédre?
Ebben mi a hasznos, vagy a nem hasznos?
Ha enyém lenne az oldal, eleve a kérdések csak moderálás után kerülhetnének ki és a moderátor állítaná be, hogy pontozható vagy sem.
Az sem rossz, de én a moderátort azért írtam, mert - elvileg! - egy indifferens személy és egyébként sem ártana kikerülés előtt átnézni a kérdéseket, mert némelyik gyalázatosan érthetetlen.
Az oldal teljes moderálása egyszerűen kivitelezhetetlen! Nem számoltam meg, de nagyon sok "főkategória" van az oldalon, és ezeken belül még számtalan alkategória. Képzeljük el, mindezekre naponta hány kérdés ömlik be. Abból a szempontból megközelítve, amit Te felvetsz, ez már a kezelhetetlen kategória, a moderátorok csak a szabályzatban tiltott esetek kiszűrésére képesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!