Nukleációs pont?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Régebben láttam egy tévéműsorban, hogy egy, bögrébe vizet öntöttek, majd azt egy mikróban felmelegítették (azt hiszem felforralni szerették volna, de lehet, hogy hülyeséget mondok) majd egy tea filtert beledobtak és a víz ekkor szinte felrobbant. 'Ezért nem szabad egy kis bögrében vizet forralni...'-mintha ezt mondták volna. Még arról is beszéltek, hogy a fazekak belsejében, és annak alján azért vannak körkörös rések, hogy ott a nukleációs ponton (mintha így nevezték volna) egyes részecskék eltávozzanak...
Nos, ahogy látszik, ez egy nagy katyvasz, amit leírtam, de sehol nem találom ezt a jelenséget, és ha esetleg valaki ebből rájönne, hogy mégis mi a csudát írtam le, azt nagyon szépen megköszönném! :D
2021. nov. 29. 00:02
1/3 anonim válasza:
A lényege valami olyasmi, hogy kell valami kis apró szennyeződés, vagy picit meg kell mozgatni a vizet, hogy megindulhasson a buborékképződés, és úgy megy végbe a forrás. Keress így rá: water superheated
2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2021. nov. 29. 07:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!