Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Van esély Magyarországon...

Van esély Magyarországon normálisan élni?

Figyelt kérdés
A párommal mindketten egyetemet végeztünk,van munkahelyünk. Szinte esélyt sem látok arra,hogy például lakást vegyünk, vagy hogy ne kelljen folyamatosan számolgatni minden forintot. Szeretnénk családot,de jelenleg úgy érzem, hogy itthon erre semmi esély, hiszen kidolgozzuk a belünket is,de még így is nagyon nehézkesen élünk meg. Egyre többet gondolok arra, hogy talán egy másik országban jobb lenne. Persze sehol sincs kolbászból a kerítés,de jelenleg a magyarországi helyzet elszomorító.

2021. okt. 25. 15:18
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%

Nem egyszerű sajnos. Attól függően, hogy milyen szakmátok van, esetleg próbálhattok külföldre dolgozni Magyarországról. Informatikai munkákban ez egyre gyakoribb, de láttam már gazdasági pozikat is meghirdetve online úgy, hogy Európában bármerre lehet az illető. Linkedinen szűrjetek Remote-ra, helyileg EEA-n belül, esetleg kulcsszavakhoz "anywhere in Europe" or "anywhere in EU"-t be lehet írni.

Ezen kívül sajnos a magyar fizetések nagyon le vannak nyomva a külföldiekhez képest, és az elmúlt évek felmászott ingatlanárai végett félretenni is elég nehéz.

2021. okt. 27. 23:07
 12/13 anonim ***** válasza:
61%

"Ma Magyarországon teljesen jól lehet élni, akár piacképes diplomád van, akár szakmád. Én BME-n végeztem, én is és ismerőseim is jól élünk, korrekt fizetéssel (500k+), pedig szegény családokból jövünk.Vállalkozó ismerőseim meg annyit keresnek amennyit nem szégyellnek. Nem sírni kell hanem csinálni."

Megérkezett az aktuális jó egyetemen végzett majom, aki nem fogja fel, hogy egy társadalomban nem csak a BME-n végzettekre van szükség, és mások is megérdemelnének egy normális életet, jövőképet, gyarapodási lehetőséget (nem luxusra gondolok). De tudom, hogy az ilyenek szerint mindenki le van ejtve, szerinte a pék, bolti eladó, óvodai dajka stb. nem érdemes arra, hogy ne csak vegetáljon. Mert normális országban az egyszerűbb munkások is meg tudnak élni a fizetésükből, hova tovább fel tudnak nevelni gyereket is normálisan. Mondom ezt úgy, hogy a Corvinuson végeztem és elég jó a fizetésem. Az ilyen beképzelt majmokat viszont nagyon megvetem.

2021. okt. 28. 07:59
 13/13 anonim ***** válasza:
A vállalkozokkal pedig szintén ne példálózzunk, a nagy részük a dolgozóit kihasználó és kizsigerelő adócsaló (szabi nincs, táppénz nincs, pénz a borítékba). Másokat kihasználva lesznek gazdagok, tisztelet a kivételnek.
2021. okt. 28. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!