Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tennél ebben a helyzetben?...

Mit tennél ebben a helyzetben? Hagynád, hogy a mamutfenyő rádőljön az autóra és akkor a pároddal biztosan meghalnátok vagy elütnétek az óvodást és akkor a pároddal életben maradtok, az óvodás pedig vagy meghal vagy nem?

Figyelt kérdés
Ülsz a pároddal az autóban. Előttetek az úton átbiciklizik egy óvodás. Elkezd kidőlni egy mamutfenyő, ami rá fog dőlni az autóra és akkor a pároddal együtt biztosan meghaltok.
2021. okt. 15. 17:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ezt nem lehet előre megmondani. A tettedet a pillanatnyi helyzet adja, hogy miként reagálsz. Most előregondolni bármit lehet, de nem biztos, hogy így is cselekednél.
2021. okt. 15. 17:23
 2/12 mindentudó99 ***** válasza:
Az utolsó pillanatban ösztönszerűen az életed mented. Magyarul az ovodásnak annyi
2021. okt. 15. 17:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy elütném a gyereket.

És nem azért, mert agresszív vagy ilyesmi lennék, sosem ártottam még gyereknek szándékosan.

2021. okt. 15. 17:26
 4/12 anonim ***** válasza:

A 2. válaszban is van igazság.

Kérdező, az óvodásra nem dőlne rá a fa? Ez nehezen elképzelhető, habár a helyzet adná meg a választ. Pl. lefékezni már nem tudsz, ezért gázt adsz, amikor az ovis már elhagyta a fát. Hát, igen. Ilyen is lehet...

2021. okt. 15. 17:28
 5/12 anonim ***** válasza:

Engem ez a veszély nem fenyeget:

Egészségügyi okok miatt nem lehet jogsim.

2021. okt. 15. 17:29
 6/12 A kérdező kommentje:
Az óvodásra nem dőlne rá a fa.
2021. okt. 15. 17:35
 7/12 anonim ***** válasza:
60%
Termeszetesen levennem a civil ruham ami alatt ott a szuperhos ruci :) ... megmentem a gyereket, visszaultetem a fat es meg a mokusnak is segitek feltorni az osszes mogyorot :)))
2021. okt. 15. 18:50
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem túl életszerű a helyzet, de tudod az autónak a kormánya nem csak egy irányba mozdítható.

Na meg aztán ott van a fék is.

Meg a mammutfenyő is ritka látvány a közutakon, és kb 1 perc mire kidől, úgyhogy van idő reagálni.

2021. okt. 15. 19:59
 9/12 anonim ***** válasza:
A válasz egyszerű: ha én és a párom biztosan meghalnánk, az 2 áldozat. Ha elütjük az óvodást, az 0,5 áldozat (mert ahogy írtad: vagy meghal az óvodás, vagy nem). A kisebbik rossz tehát, ha csak 1 ember élete forog kockán, mint ha 2 ember biztosan meghal.
2021. okt. 15. 20:28
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha akkora óvodás, hogy a teljes úttestet elfoglalja, akkor belehajtok. Ha noirmál méretű óvodás, kikerülöm, remélhetőleg a fa ebben az esetben nem fog utánam szaladni.

Teljesen életszerűtlen a kérdés.

Ha arra vagy kíváncsi, önző-e az ember annyira, hogy egy gyermek élete árán is védi a sajátját, akkor nyugodj meg: igen, ennyire önző, sőt még sokkal önzőbb.

2021. okt. 15. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!