Csak én szoktam elgondolkodni a GYK olvasgatása és az internet böngészése közben, hogy valóbban csak olyan kevesen nem végzik el a 8 általánost?
Vannak okos, művelt emberek itt is, de ők nagyon a kisebbséghez tartoznak. Amikor a Gyakori Kérdéseket és egyéb internetes oldalakat olvasgatok, akkor gyakran megfordul a fejemben, hogy valóbban ilyen kevesen vannak, akik nem fejezik be a 8 általánost vagy ennyire alacsony a magyar oktatás színvonala... Sokan itt is olyan szinten vannak tudásilag, mint az amerikaiak ( https://www.youtube.com/watch?v=0OpPgA1buC4 ) és ez nem dicséret. Sokszor már a falra mászom egyes kérdésektől és az arra érkező nevetségesen rossz válaszoktól, amelyek természetesen jól fel vannak pontozva, aki pedig netán tudja, azt meg jól le is pontozzák. Eleve a tudást nagyon rossz és szomorú, ha valaki csak és kizárólag az iskolából szerzi és semmi háttértudása, semmi olvasottsága nincs. Nem értem, hogy ennyire számomra alap dolgokat valaki hogy nem tanult meg az élete folyamán, mindegy hogy önállóan vagy az iskolában.
Ennyire rossz lenne a helyzet, már itt, Európában is? Ti is tapasztaltatok ilyet?
"sokat elárul, hogy nem fejted ki"
EMBER!
Melyik részét nem érted annak, hogy PRÓBÁLD KI!?
Vegyél egy bármilyen élethű babát, kend be az egész arcát, aztán próbálj meg egy kendővel lenyomatot csinálni.
Aztán nézd meg, mi lesz belőle.
Amúgy én nem tagadom Jézust.
Egyszerűen azt gondolom, hogy 2000 év történeteit szedték össze, aztán amelyik hasonló volt, arra ráírták az ő nevét. Lehet, hogy élt valahol - de valószínűleg nem ott, és nem akkor, amikor a Biblia írja, és nem csak egy ember volt, hanem több.
"EMBER!
Melyik részét nem érted annak, hogy PRÓBÁLD KI!?"
Megkérdezhetem, hogy miért kiabálsz? Én tisztességes hangnemben írtam neked, ezt kölcsönösen elvárom.
"Vegyél egy bármilyen élethű babát, kend be az egész arcát, aztán próbálj meg egy kendővel lenyomatot csinálni.
Aztán nézd meg, mi lesz belőle."
Mi az, hogy élethű baba? Az élőlényeknél nincs élethűbb. Mivel kenjem be? Vérrel? Illóolajokkal? Verejtékkel? Porral? Bocs, de nem áldozom be magam. XD
Egyébként attól még, hogy egy baba arcát bekenem Nutellával vagy arckrémmel, még nem lesz olyan, mint egy igazi ember testéről ilyen helyzetben készült lenyomat. A rendőrök is egyértelmű, de ha az nem is, akkor is felismerhető kéznyomot tudnak venni egy textíliáról vagy pohárról, ha valaki előtte nyirkos és koszos kézzel hozzányúlt, míg ha egy baba kezét össze arckrémezem és odanyomom a garnitúra hátuljához vagy az ablakhoz, akkor olyan lesz mint egy cukormázpaca.
"Amúgy én nem tagadom Jézust."
Áá nem, csak éppen az ellen érvelsz, hogy volt egy ilyen történelmi személyiség. Tényleg nem tagadod, hogy létezett... Önellentmondás.
Egyébként milyen nevetséges "érv" már az, hogy nem írt egy sort sem? Honnan tudod, hogy nem? Kb. 2021 éve született, ennyi idő alatt simán megsemmisülhettek vagy lehet, hogy ezek is el vannak rejtve valahol vagy valamiben. De ha nem is írt, az mit bizonyít? A világ több millió, történelmi, közéleti személyiségének a 70-75%-a nem írt semmit. Akkor ők nem léteztek? Csak szólok, hogy Mohamed sem írt semmit. A követői jegyezték le a szavait, beszédeit, csak ott az ő nevében, hasonlóan, de mégsem ugyanúgy, mint Jézusnál. Csak szólok, hogy egy rakás görög filozófus nem írt egy betűt sem. Sőt, az egyiptomi fáraók közül sok nem is tudott írni, csak a papjaik és a sírhelyeiket sem találták meg.
"Egyszerűen azt gondolom, hogy 2000 év történeteit szedték össze, aztán amelyik hasonló volt, arra ráírták az ő nevét. Lehet, hogy élt valahol - de valószínűleg nem ott, és nem akkor, amikor a Biblia írja, és nem csak egy ember volt, hanem több."
Mondj egyetlenegy időszámításunk előtti írást, amiben Jézust említik és jellemzik jelenidőben? A földön rengeteg vallás létezett és van is. Mindnek a központjában egy csodás személy áll(t) (vallásalapító), szóval mondhatnám ennyi erővel azt is, hogy XY is Jézus volt, csak mert a hívei hasonló írásokat írnak róla. Hát hol élt? Vannak olyan elgondolások, hogy eredetileg görög volt, aki a közel-keletre vándorolt, de erre semmi bizonyíték nincs (ellentétben áll az egyiptomiak által lejegyzettekkel), viszont ha így is lenne, akkor sem indokolná, hogy tagadjon valaki egy történészek által bizonyítottan létezett történelmi személyt. Akkor elmondod, hogy mióta számítjuk az időt?
Tudom én mi a bajod. Az, hogy nem vagy hívő és nem vagy képes elválasztani a vallásosságot, az objektív történelemtől. Ennyi. Az, hogy neki milyen szerepe is volt, már hit kérdés.
Ha bizonyított tény lenne, akkor tanítanák az iskolában.
A tudós pedig, aki kiderítette, Templeton-díjat kapott volna.
Pont ez az, hogy NEM bizonyított!
A TE reakcióid pedig olyanok, mint amit a kérdésedben elítélsz.
Sajnos beleütköztél a saját korlátaidba.
Megpróbálhatnád esetleg ezt észrevenni.
De még a lenyomatkészítést sem értetted meg, aminek pont az lenne a lényege, hogy ami a torinói leplen van, az NEM lenyomat!
A tudósok véleménye szerint az bizony mesterséges alkotás.
"Ha bizonyított tény lenne, akkor tanítanák az iskolában."
Tanítják az iskolákban. Nem a kommunizmus 50 évvel ezelőtti tantervét kellene nézegetni! Speciel kettő általános iskolai és kettő gimnáziumi tankönyvet néztem most meg (OFI és Mozaik), amiben le van írva, mint történelmi személy. De biztos a gyíkemberek...
"A tudós pedig, aki kiderítette, Templeton-díjat kapott volna."
Szinte minden történész elismeri. Nem értem miért tudósokról beszélsz, mivel az is tudós, aki például biológus. A tankönyvekben és a történelemkönyvekben is benne van.
Ez az elismert történészek körében eddig is egyértelmű volt. Semmilyen objektív Jézus nem lététéről tanúskodó nem elfogult dokumentum nincs. Bizonyítékok vannak a létezéséről, ezzel ellenben.
"A TE reakcióid pedig olyanok, mint amit a kérdésedben elítélsz."
Ezt kifejtenéd?
"Sajnos beleütköztél a saját korlátaidba."
Ezt is? Elég szűkszavú vagy, annak ellenére, hogy én próbálok reagálni a lehető legrészletesebben az válaszaidra.
"Megpróbálhatnád esetleg ezt észrevenni."
Degradálni tudsz, de értelmes érveket elővenni nem. Jellemző erre az oldalra... Én soha nem kötöttem bele a személyedbe, mindig az írottakra reagáltam.
"De még a lenyomatkészítést sem értetted meg, aminek pont az lenne a lényege, hogy ami a torinói leplen van, az NEM lenyomat!"
Mert NEM ÍRTAD LE NORMÁLISAN, hogy mégis mire gondolsz. Ezért. Általad biztosnak hitt tényeket szajkózol épkézláb érvek és kifejtések nélkül, ha pedig megbuknak, akkor elkezdesz durcáskodni és személyiségembe belekötni.
"A tudósok véleménye szerint az bizony mesterséges alkotás."
Egy szövet eleve csak mesterséges alkotás lehet, mert ha az őskort még megelőzően flangáltam volna (ami nem lenne lehetséges) az őserdőben, akkor nem futottam volna össze csak úgy eggyel. Legalább abba gondolj bele, amit leírsz! Legalább értelme legyen!
Milyen tudósok? Ezt az egy nyomorult szót már huszadjára hallom tőled, de soha nem mondtad, hogy milyen tudósok. Szociológusok? Csillagászok?
Egyébként, már ha annyira mesterséges, akkor hogyan készült? Biztosan nem festmény. Viszont emberi verejték, illetve ókori illóanyagok, olajok maradványait találtak rajta.
"Tanítják az iskolákban."
Ez nem igaz.
Állami iskolákban még Amerikában 𝐒𝐄𝐌 tanítják.
"(OFI és Mozaik), amiben le van írva, mint történelmi személy"
Néha ilyen csellel belekerülhet. De ugyanígy kerül bele az is a tankönyvbe, hogy a homoszexualitás bűn.
Ez csalás, mert nem alapul bizonyítékokon.
"Semmilyen objektív Jézus nem lététéről tanúskodó nem elfogult dokumentum nincs."
Ezt nem is mondta senki. Amúgy mondanál erre egy lehetséges bizonyítékot, hogy valaki 𝐍𝐄𝐌 létezett?
Például Pilátus feljegyezhette volna, hogy A.D. 1-ben nem született meg?
"Bizonyítékok vannak a létezéséről, ezzel ellenben."
Mutathatnál egyet.
"A TE reakcióid pedig olyanok, mint amit a kérdésedben elítélsz."
Arra gondolok, hogy van egy kiinduló alapod (Jézus létezett, és kész) - és mindent ehhez próbálsz igazítani. Néhol tényleg olyan hajmeresztő dolgokat mondasz, hogy a fejem kapkodom.
"Degradálni tudsz"
???
Ezt nem értem, miért írtad.
"Mert NEM ÍRTAD LE NORMÁLISAN"
Ha te is tudod, hogy nem lenyomat, akkor neked 𝐌𝐈𝐑𝐄 bizonyíték a lepel, és egyáltalán miért hoztad fel?
"hogyan készült? Biztosan nem festmény"
Ez miért biztos?
"Viszont emberi verejték, illetve ókori illóanyagok, olajok maradványait találtak rajta."
Ez ugye vicc volt?
Gondold meg még egyszer...
"ott van még egy csomó dolog, ami a létét igazolta. Például a szent fityma, ami bár mára eltűnt"
Hmmm...
te most valakit hülyének nézel?
(Kifejtem: szerinted ez mennyire erős bizonyíték? Még ha meg is lenne...)
"Nem is beszélve az írásos emlékezésekről, illetve írásokról."
Ezt meg már tisztáztuk, hogy egyik sem bizonyíték.
(Kifejtem: esetleg elképzelhető, hogy valamelyiknek van valós alapja - csak éppen 𝐄𝐆𝐘𝐈𝐊 𝐒𝐈𝐍𝐂𝐒 bizonyítva közülük.)
Sajnos, ez van.
Én elhiszem, hogy hatalmas probléma az, hogy pont a te világvallásod legfontosabb szereplője, az egész alapja nem bizonyított - de akkor is ez van.
Lehet hinni benne, csak tudni nem lehet róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!