Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tennétek meg ha bármit...

Mit tennétek meg ha bármit megtehetnétek következmények nélkül?

Figyelt kérdés
A fizikai törvényeket betartva tehát inkább a bármit megtehetszet úgy értem hogy nem tartoztatnak le ha például lopsz, mintha egy nagyon élethű játékban lennétek így ha példaul meg is öltök valakit akkor sem kell agódnotok

2021. szept. 21. 07:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

10.

De ezzel nem a reformátusok elfogyását akadályozod meg.

Mert református nő ha megházasodik akkor úgy is vallást kell változtatnia.

Így pedig ugyan úgy fogynának.

2021. okt. 5. 15:54
 12/22 anonim ***** válasza:

Figyelj, ha egy hülye protenstans, legyen férfi vagy nő, katolikshoz vagy ortodoxhoz megy akkor a gyerekei nem Keresztény Reformátusok lesznek.

Ezen kéne változtatni hogy ne fogjunk el mi keresztény reformátusok.

Vagy a vegyes házasságot kell betiltani. Az lenne a legjobb. Vagy minden esetben a férfi vallása után menjen a nő. Attila unokatesóm ikergyerekei most reformatusok volnának és nem katolikusok,klári az anyjuk után, vagy Gabika is református lenne az apja után, vagy Petra meg Lilla is az apjuk után. Nem az anyjuk után katolikus értsetek már meg!!!

Nekem volna annyi eszem lányként hogy ne katolikushoz vagy ortodoxhoz menjek csak keresztény reformátushoz.

Ha fiú lennék meg katolikust vennék el hogy attéritsem mert úgy kéne hogy a férfi vallása után. Legtöbbet olyat tudok Nagyváradon ahol a férfi proti és ami vallásának templomában esküdtek meg kereszteltek. Én biztos hogy nem növelnék a katolikus vagy az ortodoxok számát egy vegyeshazasaggal.

Aki ezt teszi az legyen kiragadva a református vallásábol.

2021. okt. 5. 16:03
 13/22 anonim ***** válasza:

12.

Kíváncsi lennék rá hogy mennyire fogsz sikeresen párt találni és jó boldog párkapcsolatot kialakítani úgy hogy kizáró ok az egyéb vallás.

2021. okt. 5. 17:24
 14/22 anonim ***** válasza:

"Így fogy el a szép Keresztény Református vallasunk hogy a sok hülye katolikushoz megy hozzá."

"ha egy hülye protenstans, legyen férfi vagy nő"

Az ilyen vallási fanatikusokat kéne kiirtani. Nem látod, mennyire szánalmasan ostoba vagy? Jó, hogy nem akarsz egyből vallásháborút indítani. Tényleg attól érzed magad jó kereszténynek, hogy uszítasz a másik vallás ellen? Nem érzed, hogy ezzel pont magad és a vallásod ellen hergeled a világ értelmesebb felét?

Nem szégyelled magad?

Ez utóbbi persze csak költői kérdés, sajnos tisztában vagyok vele, hogy az ilyen elmebetegek, mint te, nem képesek már tisztán gondolkodni és józanul megítélni a világot.

2021. okt. 5. 19:23
 15/22 anonim ***** válasza:

12.

Az a probléma az elképzeléseddel hogy sok embert nem érdekel a vallása és sokan vannak akiket gyerek korukban kereszteltek meg így választásuk sincs annyira.

Esetükben te nem hagynád hogy megházasodjanak ha a párjuk másik vallásból való. Tiszta Rómeó és Júlia helyzet. Ott is milyen jó vége lett.

2021. okt. 5. 20:28
 16/22 anonim ***** válasza:
Mindenki menjen a saját vallásabelijéhez. Vagy a nő térjen át a férfi hitére. Az miért helyes hogy Nagyváradon ha akar a férfi akár a nő katolikus vagy ortodox, a gyerekek nem reformatusok lesznek?? Ezek miatt az emberek miatt fogynak a reformátusok el mert tudják hogy kihez mennek. Ha 100 év múlva nem lesz református Nagyváradon azok hibakya miatt nem lesz akik más vallású hoz mentekm
2021. okt. 6. 09:54
 17/22 anonim ***** válasza:

16

"Az miért helyes hogy Nagyváradon ha akar a férfi akár a nő katolikus vagy ortodox, a gyerekek nem reformatusok lesznek??"

Nem egészen ismerem a reformátusokat. Ennek van valami vallási oka hogy nem lehetnek azok? vagy csak úgy döntöttek a szülők?

2021. okt. 6. 10:00
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem. A katolikus meg az ortodox egyház megfogadtassa a házasulandókkal hogy a gyerekekeket abba a vallásba kereszteljék meg. És aki hozzamegy reformátusként egy apostoli vallasuhoz az tudja ezt mert nagykorú még ép eszű és mégis elárulja a saját vallását, ergo vállalja hogy hozzamegy és a gyerekei nem refik lesznek.

A családunkból az unokatestvérem Kati nőt vett el, kat templomban,ikrek lettek szintén katolikusak mert fennt írtam hogy a templomban meg kellett fogadják hogy Kati szellemben nevelik. A családunkból így esett ki egy református vagy hogy írjam....arról az oldalról nem lesz mert az ikrek, fiú meg lány ha házasodnak a gyerekeik nem lesznek peotenstansak. Másik unokatesóm katolikus, ott se lesz protenstans gyerek.

Értsetek meg mit irok. Az apostoli egyhazak megfogadtassak hogy a gyereked olyan szellemben neveld. Ezért nem szabad a református aki olyan hoz menni mert a gyerekeit olyannak kell tegye. És így fogy el a vallasunk az ilyeneket akik nem reformátushoz mennek a református egyház ki kéne tagadja. Csak az a baj hogy nincs pápának aki megtegye.

2021. okt. 6. 10:07
 19/22 anonim ***** válasza:

Oké ezt értem.

De attól még hogy valakit Katinak keresztelnek meg attól még át térhet később a reformátusra.

Én is végig mentem még gyerekként az akkori vallásom lépcsőfokain aztán most már egyáltalán nem vagyok olyan vallású. De ugyan ilyen módon a reformátusok is át térhetnek ha akarnak. Ebből a kényszerítgetésnek csak az lenne a vége. (vagy mindenki elhagyná a vallást és csak hinnének amiben akarnának mint most is sokan)

Azonban azt nem látom még hogy neked miért ekkora gond az ha elfogynak a reformátusok?

2021. okt. 6. 10:19
 20/22 anonim ***** válasza:

Hát én is református vagyok. Hogyne lenne gond. Kinek nem gond ha nem nekünk? Egy katolikust érdekelne vagy egy ortodoxot ha elfogynánk?! Örülnének neki ha nem volnának protenstánsok. Csak akkor egymás ellen volnának.

Nagyváradon úgy van, ha valaki katihoz vagy ortihoz megy akkor a gyerekei nem lesznek refik. Mert megfogadtassak velük.

Csury István is ha rendes püspök volna hozna egy szabályzatot hogy református ne menjen más vallasuhoz, ha mégis akkor tagadják ki mintha meg se lenne ketesztelve. Meggondolnák a vegyeshazassagot. És mindenki reformátushoz menne hogy keresztény református gyerekei legyenek. Érted? Mar ha a kiralyhagomelleki püspök komolyan venné a reformacioig

2021. okt. 6. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!