Berlek egy szobát,de felujitjak.. Miközben ott lakom. Ez így rendben van jogilag?
Nem szóltak róla..
Zavar
Fura vagyok?
Lehet, de ezért?
Nem a szobát a lakást...
Hát szerintem ne akkor intézzék ezt amikor Bent lakom... Ne haragudj szerintem ez nem normális + utalom ezt a helyet szóval mindenképpen az a célom hogy el jöjjek és a kauciót kapjam vissza.. + ez is tehat.. Engem nem érdekel milyen modern a lakás vagy a szoba csak tudjak pihenni és ne legyen zajosabb mint kint az utcán.. Amit nem is értek hogy lehet.. Minden hallatszik..
Ha te bérled az ingatlant, az azt jelenti, hogy te vagy jogosult használni az ingatlant. Elvileg még a tulajdonos sem léphet be az ingatlanba, ha te ezt nem engedélyezed…
De! Van néhány kivétel. Pl. az egyik, hogy a tulajdonosnak joga van ellenőrizni, hogy a bérlő rendeltetésszerűen használja-e az ingatlant. És ami ide vonatkozik, a bérlő köteles tűrni, hogy a tulajdonos elvégezze vagy elvégeztesse az ingatlanon a rendkívüli felújítási munkákat. (A rendeltetésszerű használatból fakadó kisebb javítási, felújítási munkákat – pl. lejött a kilincs, leesett egy csempe, stb… – a bérlő köteles elvégezni.)
> Fura vagyok?
Nem.
> Hát szerintem ne akkor intézzék ezt amikor Bent lakom... Ne haragudj szerintem ez nem normális
Normális-e vagy sem, a dolog lehet jogszerű.
> Nem szóltak róla..
Hogy jogilag a munkások megjelenése előtt mennyi idővel kellene szólni azt nem tudom. Persze nem csak jogból áll a világ, nyilván illett volna jó előtte informálni téged erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!