Új bérleti szerződés nem kell? Rendben van ez így?
Albérletben lakom, a szerződés úgy szól, hogy június 30-ig tart, tehát 1 évre.
Most lejár, ha maradnék én szeretnék új szerződést kötni, mert nem akarok kötöttségeket, mint pl a határozott idő, illetve leraktam 200000 Ft kauciót is és ugye ebben a szerződésben benne van..
DE viszont...
Kérdezte a tulaj mi a terv,mondtam maradnék, de akkor új szerződést írjunk.
Mondja nem kell semmi. Nem ír. Csak úgy ezzel a szerződéssel lakhatom itt tovább. (ő így gondolja)
Én féltem a kauciót és nem védene semmi.
Munkahely esetén határozatlan időbe lép át a szerződés, na de lakás bérlése esetén is? Nem hiszem.
Mi a véleményetek?
Ragaszkodjak az új szerződéshez?
Nincs benne. Elolvastam képzeld el, nem egyszer.
Teljesen üres lakásba költöztem.
Igazából az érdekel engem védjen, mindig jóval előbb fizetek és sose maradtam el, de ő már nyitott be rám csak úgy, használta a kulcsát stb.
Szóval akinek aggódnia kell miatta az én vagyok.
Egyébként fontolgatom a költözést. Csak kérdezem, hogy amennyiben maradnék az normális dolog így...? És a kaucióval ilyenkor mi a franc van?
Biztos nem hagyom neki....
Írjatok egy Függeléket a mostani szerződéshez:
Függelék a 2019.....-án kötött bérleti szerződéshez, amely XY mint bérbe adó (tulajdonos) és NN mint bérlő között lett megkötve a (címen található) lakás bérbe adásáról, ill. bérbe vételéről, 2020.06.30-ig.
A nevezett szerződés a mai nappal így változik: A 2020.06.30 napig tartó bérlés meghosszabbodik 2023....-ig (vagy határozatlan időre) az eddigi feltételek mellett.
Kelt: ........(hely), dátum. XY (bérbeadó) NN: (bérlő), aláírások
Lassan esedékes a hosszabbítás.
De elgondolkodtam azon,hogy a szerződésem lejár ugye 30-al , tehát a benne lévő dolgok érvénytelenek lesznek, akkor hogy teszünk mellé függelléket? Lejárt szerződéshez?
Illetve a kauciót azt mondja a tulaj ne vegyük a függelékbe.
Tehát nem az a kérdésem hogy előtte egy nappal megcsinálod,akkor nem lejárt ..NEM EZT MONDOM.
Hanem az szerződés megszűnik,lehet ezeket akkor is hosszabbítani függellékkel ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!