Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan irtsuk ki az ágyi...

Hogyan irtsuk ki az ágyi poloskát?

Figyelt kérdés
Tehát vettünk egy kanapét és ágy poloskával szennyezett akkor nem vettük észre csak már annyira elterjedt hogy mindenhol ott van! Hogy tudom kiirtani? Már a falon is mászik és ki dobtunk a házból minden ágyat!
2021. aug. 26. 17:32
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Hivj rovarirtót, házi praktikák max addig jók, amíg kevés van, de ha mindenhol ott vannak, akkor már csak szakember segithet.
2021. aug. 26. 18:01
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Először is: ne kezd el felforgatni a lakást utánuk, mert könnyebb kezelni a problémát, ha nem rebbented szét őket.

Szüntesd meg a zsúfoltságot az ágy - nagyjából - három méteres körzetében. A poloskákkal látványosan fertőzött ruhaneműket a legegyszerűbb légmentesen bezsákolni és félretenni "pihenni" minimum fél évre, - gyakorlatilag megfulladnak a jólétben egy idő után. Arra azonban ügyelj, hogy ténylegesen légmentesen legyenek lezárva a zsákok és a legjobb, ha nem bolygatja senki azokat - esélyt adva arra, hogy kiszakadjanak bármilyen okból is. Házilag a "Protect" nevű, nagyobb élelmiszer üzletek vegyi osztályán is fellelhető spray-t tudom ajánlani. Nem tudom, milyen árfekvésben lehet kapni, - fekete flakonban van. Annyit azért érdemes tudni erről a szerről, hogy bár hatékony is, eléggé irritálja az ember nyálkahártyáját. Tehát érdemes észszerű mértékben és rendszerességgel, ill. céltudatosan használni, ha e mellett döntesz. Ha nem így döntesz, akkor érdemes rovarirtó szakemberhez fordulni, - aki középáron 25 rugó körüli áron végzi a dolgát. Ebben az esetben érdemes legalább kettő körrel számolnod. Lélektanilag több hónapos küzdelemre kell felkészülnöd, mert az ágyi poloskának - ha jól emlékszem, - hat alakja van (fejlődési szint). Nagyjából 10 naponta újul meg a poloskák populációja. Éjjel, illetve sötétben "járnak a kútra", - vért szívni, - ugyanis az emberi vérre van szükségük a szaporodáshoz. Elsősorban a nők vérét szeretik, - ők az elsődleges célpontok, férfi vérére akkor fanyalodnak inkább, ha nincs más. Nehezen mozognak a szőrszálak között is, - ez is magyarázza a nők iránti "rajongásukat". A poloskák a test hőjére, izzadtsággal kevert testszagra mozdulnak és nagyjából az ágy három méteres körzetéig találhatóak meg súllyal, de nem érdemes egyből légkalapácsért nyúlni, mert a legrejtettebb résekben zugokban húzzák meg magukat. Bútorok réseiben, falak repedéseiben, ruhák között, konnektorokban, kábelcsatornákban, ablakpárkány környékén, függönykarnis környékén, rolóházak környékén, műanyag padló, parketta, tapéta, faliképek alatt, mögött vernek előszeretettel tanyát. Amikor én vívtam velük a küzdelmemet, akkor én a spray-t vetettem be először, ami nem volt olyan rossz, de a nyálkahártyám azt súgta, hogy jobb lenne váltani, ezért szakemberhez fordultam, aki egy dunaújvárosi vállalkozó. Nagyon durva munkát végzett - jó értelemben, - igaz, alkalmanként három órát nem tartózkodhattunk az irtást követően a lakásban és utána is szellőztetni kellett. Ezzel együtt én sem ültem a babérjaimon a történtekkel párhuzamban. Világos színű ágyneműket forgattam az ágyon, - azért, mert az állatoknak vöröses barna az uralkodó színárnyalata. Ez akkor kamatozott, amikor - álmatlan éjszakáimon - számos alkalommal felkelve, véletlenszerű "őrjáratokat szerveztem. Hatékony eszköz a küzdelemben a telefonok ledlámpája, mert az eléggé szűk, ám éles fény elöl nincs idejük ezeknek a sunyi dögöknek eliszkolni, - számolatlan dög hátát simogattam így meg éjjelente. Az elsődleges célom az volt, hogy az ivarérett állományt vadásszam le tudatosan, - persze nem hagytam életben azokat az egyedeket sem, amelyek nem tartoztak az elsődleges célcsoportba. Aztán azt tűztem ki másodlagos célként, hogy az élő példányok ne érhessék el az ivarérettséget, - fizikálisan ne legyen, aki szaporodhatna! Végül a legkisebbek és a legkitartóbb éhezők kerültek terítékre! Építettem "hőcsapdát" is a bogaraknak. Ennek az volt a lényege, hogy a matrac és az ágykeret találkozásánál hosszabb, világos, nagyon apró bolyhokkal rendelkező plédet terítettem magam alá úgy, hogy a takaró jóval a keret alá lógjon. Számos állat szorult be az ágy és a pokróc közé így, akiket nem kíméltem, amennyiben túlélték a saját mohóságukat. Zárt pizsamában aludtam, - minimalizálva az állatok által támadható felületeket. Igen, zokni is volt rajtam éjjelente! Minimalizáltam az ágyon használt ágyneműk számát is, - csak annyi takaró és párna volt az ágyon, amennyire feltétlenül szükségünk volt a feleségemmel. Őt minden éjjel többször körbejártam a ledlámpával és aprítottam körülötte a népet, - nehogy már jó érezzék magukat! -Igazából attól durrant el az agyam, amikor megláttam, hogy milyen szinten estek neki a feleségemnek ezek a bogarak, - nekem ez nagyon komoly erőt adott! Júniustól-novemberig nézegettem naponta többször át az ágyat - következetesen, mint egy mániákus, - s bár nehezen, de felül kerekedtem a bogarakon. Igazából el kell lehetetleníteni az életkörülményeiket, - ez a titka az egésznek, - de ha nem következetes az ember, akkor kezdheti elölről az egész küzdelmét időről-időre. Amikor belekezd az ember ilyenbe, akkor azért azt sem butaság mérlegelni, hogy csak neki van poloskája vagy importálta-e valakitől, - mert ebben az esetben csak akkor érhet el az ember hosszútávú eredményt, ha a lakóközösséggel összefogva, egyszerre és egységesen lépnek fel e kellemetlen jelenséggel szemben.

2021. aug. 26. 18:51
 3/18 anonim ***** válasza:

Olvasd el az itteni tanácsokat én is írtam bele:

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__kartevok__11322969-ag..

2021. aug. 26. 19:22
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
2-3 alkalommal muszáj lesz rovarirtót hívni. Ha látsz a falon, vagy bárhol poloskát, ne csapd agyon, mert ronda plecsnit hagy. Mindig legyen kéznél egy csík ragasztószalag, azzal óvatosan szedd le a falról, aztán nyomd szét. Így elkerülheted, hogy újra kelljen festeni/tapátázni.
2021. aug. 26. 19:49
 5/18 anonim ***** válasza:
*tapétázni
2021. aug. 26. 19:49
 6/18 A kérdező kommentje:
A ruháinkon nem vettem még észre, eladtuk a házunkat és attól félek hogy átt visszük az új házunkban is ezeket a rovarokat! Mi a teendő? Mit csináljak hogy biztos hogy ne vigyük átt? Vettem olyan poloska irtó szert 3000 Ft ba került de ahonnan kivittük az ágyat ott befujtam a fal alját is és mégis ott volt ma a falon
2021. aug. 26. 21:02
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
A Protect spray úgy működik, hogy amelyik dögöt direktben befújod, az azonnal kimerevedik a tettenérés helyszínén, mint egy fotó. A többi amikor áthalad a fújás helyén, akkor mikroszemcsék ragadnak az állatra, amelyik maga is elpusztul idővel a gondoskodásnak hála, de mielőtt ez bekövetkezne, behurcolja magán a szert a vackába is, - ahol újabb állatok részesülhetnek az árnyékvilágból kiruccanás felemelő élményében. A flakonon olvasottak alapján hatással van a poloskák "nemi életére" is a spray, mert "impotenssé" teszi a hímnemű egyedeket. Több vonalon is hatékony a spray, de ezek között csak egyetlen egy, ami látványosan, "tegnap előttre" hat.
2021. aug. 26. 23:07
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Én ráfújtam egyszer body sprayt.

Gyorsan meghalt.

Anti poloska spray meg kb fél óra alatt sem végzett vele...

2021. aug. 27. 00:25
 9/18 anonim ***** válasza:
Sajnos volt alkalmam számos alkalommal "kipróbálni", alkalmazni a fekete Protect-et. Hosszú ideig figyeltek a lakás falain a poloskákról készült pillanatképek, - amelyeket ezzel készítettem.
2021. aug. 27. 00:30
 10/18 anonim ***** válasza:
Nálam a Protect kevés ideig használt és az elmúlt 2 hónapban már egyáltalán nem. Mintha immunisak lettek voltak. Én kifejlesztettem egy saját lötyit fújóflakonba, amitől most éppen eltűntek vagy elbújtak. Alkohol, ecet, akármilyen illatos tisztítószer, illóolaj, víz. Költségkímélőbb és többször be tudom fújni az egész ágyat. Amikor konkrétan rájuk találtam és lefújtam őket, azonnal elpusztultak. Én a Protect-től ilyet igazából nem is láttam, de a saját jó illatú löttyömtől igen. Ami nekem jó illatú, nekik nem. :-) Biztosan nem halt ki az összes, de nem találkozok velük azóta.
2021. szept. 23. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!