Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Sírkő betűfesték mennyire tartós?

Sírkő betűfesték mennyire tartós?

Figyelt kérdés
Ez a neve,bronz árnyalatban sikerült venni ma be is festettük, hamar száradt is előtte egy kefével és vízzel lesúroltam, aki használt már ilyet meddig volt kifogástalan állapotban? Apám szerint ha nem tisztítottuk le kellően le fog kopni :s kinek mi a tapasztalat?

2021. aug. 19. 18:46
 1/1 anonim ***** válasza:

Ez attól is függ, mennyire UV álló a festék. A nap kezdi ki a festéket a leghamarabb. Én ugyan nem kifejezetten sírkő festéket használtam (feketét), de egy évig bírta, aztán elkezdett peregni ki a vésett betűkből. Ezek után használtam arany lakkfilcet. Azzal meg az a gond, hogy egy idő után besötétedik, mert a szennyeződés bele tapad.

Szóval szerintem a sírkő festék évekig biztos bírja, de nem árt évente valószínűleg a fagy, és az UV sugárzás miatt újra ellenőrizni.

2021. aug. 21. 16:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!