Hol tudok venni jó akusztikus gitárt viszonylag jó áron?
Konkrétan milyen árkategóriára gondoltál?
Adott típusnál egetverő különbségek nincsenek a boltok között, így inkább az a jó út, ha az anyagi lehetőségeket figyelembe véve leszűkítjük a kört pár típusra, majd megnézzük, azok közül valamelyik akciós-e valahol, el lehet-e csípni alkalmi vételt.
A baráti ár nem igazán objektív, meg az sem derül ki ebböl, hogy mennyi lenne a maximum, ami rendelkezésedre áll.
De általában az olcsó hangszerek nem jók, a jók meg nem olcsók igazán - szóval neked kell eldönteni, mi mennyire fontos.
#1 válaszoló
30.000 200.000 ezer között lenne amennyit én személy szerint költenék rá.
#2 válaszoló
Tudom, hogy az olcsó hangszerek nem feltétlenül jók és azzal is tisztában vagyok, hogy a jók sem egy egy olcsó mulatság.
Viszont fogalmam sincs, hogy honnan lehetne rendelni/melyik boltból érdemes vásárolni és. hogy melyik gyártótól érdemes vásárolni. Mostani jónéhány éves gitáromat is ajándékba kaptam. Két olyan márkáról hallottam amitől lehetne rendelni, a Yamaha és a Takamine. Mindkét webshopon körbe néztem és tapasztalataim alapján a Takamine pénztárca barátabb mint a Yamaha.
@3: Oké, 200 ezerig lehet használható gitárokat szerezni. Viszont a Yamaha márkáról lebeszélnélek - bár lehet, ezzel nem leszek népszerű.
Jópár Yamaha volt a kezemben, klasszikus is, fémhúros akusztikus is, kb pont az általad említett árkategóriák között mindenfélét. Nem volt egyik sem rossz, abszolút nem. Csak épp az adott árért nem is voltak a legjobbak, lehetett mindig jobbat találni más márkák kínálatából.
Viszont hogy szűkítsük a kört, lenne még egy fontos keresztkérdés: milyen stílusban játszanál? Nagyon nem ugyanazt a gitárt ajánlanám finom fingerstyle játékhoz, vagy éppen erőteljes akkordsikához.
@4: A kétszázezer nagyon, vagy inkább nagyooooon messze van a "nincsenek határok" szinttől :)
A nincsenek határok azok neves mesterektől mestergitárok, úgy alsó hangon egy nullával többtől indulva. A kétszázezer a tisztességes, vállalható egyszerű hobbigitárok szintje.
Köszönöm a válaszokat! YT is körbe fgok majd nézni hátha találok valami hasznos információt!
Mojjo:
Köszönöm szépen, hogy megosztottad tapasztalataidat a Yahama márkáról
Sok jót hallottam róla viszont én magam is drágának találom. Sajnos tapasztalatom nincsen gitár vásárlás kapcsán ezért nem csak itt, hanem máshol is tettem fel ehhez hasonló kérdéseket viszont többségében ezt a gitár márkát ajánlották fel nekem.
Stílust illetően inkább hajlok az erőteljes akkordskálák felé.
Őszintén szólva jelenleg komolyabb gitárra nem telik, majd néhány év talán :D viszont kezdetlegesen egy egyszerű hobbigitárral is beérem. Csak a mostani gitárt szeretném leváltani ugyanis kezdi már a végnapjait élni a gitárom ami nem egy mai darab.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!