Stihl FS 240 vagy FS 260? Nem tudom eldönteni hogy melyiket vásároljam még.
A240 6.9kg a 260 7.7 kg súly
1.7 2.0 teljesítmény
850nm nyeles telek,400 öl szőlő és a saját telkemen használnám.
Nem tudom hogy a bozót vágó késsel orgonás, bodzás gazos részt lehet e tisztítani? Milyen vastag törzsű csihatagot szabad késsel vágni?
0.3 kw erősebb a fs260 viszont már csaknem 1 kg nehezebb a gép.
Aki használ ilyen típusú gépeket, nem sok az a 7.7 kg?
hát én egy 15 éves FS350-essel vágok ekkora területet, korábban meg kb 6000m2-t vágtam - csak eladtuk a szőlőt. Jó gépek ezek, igazából tök mindegy melyiket veszed.
Ha egyszer kiírtottad a bozotóst akkor utána már nem kell akkora teljesítmény ha nem hanyagolod el a területet, úgyhogy lehet a kisebb gép is elég lesz.
A 3 águ bozótvágóval sokat dolgoztam, szépen lehet vele írtani... bodzát kb 2 centi átmérőig javasolnám. Azért nem feltétlenül kell vele mindent ledaráltatni, nem kell feleslegesen terhelni a gépet, kell egy kisbalta és azzal a vastagabbját kivágni. De a vékony ágakat alaposan meg lehet zúzni. Úgy szoktam, hogy felülről teszem bele a bozótba, száraz csomós fűbe a kést és haladok lefelé és szépen lemulscsolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!