Átvert a Pull&Bear eladó vagy sem?
Vettem az üzletben egy telefontokot. Átlátszó szilikontok, ami a dobozban teljesen normálisan nézett ki. Amint rátettem a telefonra, néztem hogy kissé bő rá, pedig meg volt rajta jelölve hogy erre a típusra gyártották. Na most ez azt eredményezi, hogy folyamatosan buborékok lesznek a tok és telefon között, és undorítóan néz ki. Vásárlás után 5 perccel visszavittem azzal az indokkal hogy nem illeszkedik jól a telefonra, erre megkaptam hogy nem veszik vissza mivel ki van bontva a doboz. Nyilván nem tudhatom kibontás nélkül hogy használható-e a tok.
Most mit tudok csinálni?
Semmit. Az üzlet nem köteles visszavenni egy terméket azon az alapon, mert az neked nem tetszik. Elállási jog tartós fogyasztási cikk esetén, vagy online rendelés esetén illet meg.
A másik dolog pedig, hogy ilyen átverés létezik: megveszel egy terméket, majd kicseréled azt egy hasonló, értéktelen vagy rosszabb minőségű dologra. Visszamész reklamálva, visszakapod a pénzed, majd megtartod az eredeti dolgot. A boltban ezért sem fogják visszavenni, nehogy csaló próbálkozzon. Ők nem fogják/tudják/akarják ellenőrizni, hogy valóban azt vitted vissza, mint ami a dobozban volt.
Elállási jog csak internetes vásárlás/foglslás esetén van.
Magad is azt írod, hogy a csomagolás szerint kompatibilis.
Akkor miért az eladó a hibás
Csak a móka kedvéért írok egy valós esetet: barátom felesége visszavitte cserélésre (reklamáció) a kb. 2 hete vásárolt cipőt, mert levált a talpa.
Az eladó hívta a főnököt, aki megnézte a talpát, amin - ugyebár - látszott, hogy már használta a reklamáló, majd ezzel utasította el a cserét: - Ezt a cipőt már tetszett használni..! A reklamáló azt mondta: - Azért vettem, hogy használjam, de ha nem cseréli ki, akkor megyek panasszal a felettes szervükhöz! Kicserélték a cipőt.
#5: ezzel az a baj, hogy akkor kölcsönzőnek lehetne használni a boltot. Veszel egy alkalomra egy irtó drága cipőt (pl. ballagás, esküvő, akármi), majd az esemény után visszaveszed, hogy nem jó.
Nem köteles visszacserélni a bolt, csak nem akartak balhézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!