Melyiket választanátok?
Figyelt kérdés
2021. júl. 11. 12:53
A kérdező szavazást indított:
Élni nagyon szegényen, de boldogan
Élni nagyon gazdagon, de boldogtalanul
15 szavazat
1/6 anonim válasza:
Lehetnék most álszent azzal, hogy "jaj, a boldogság mindennél fontosabb", de őszintén? Olyan szegényen lehet boldog lennék pár napig, aztán pedig éhenhalnék, amit annyira nem szeretnék.
2/6 anonim válasza:
Szegényen nem lehet boldogan élni. Még a legnagyobb szerelemben sem, mert a pénztelenség durva vitákhoz vezet. Szóval én egyiket sem választanám.
3/6 anonim válasza:
Ezt tényleg nagyon nehéz eldönteni. Hiszen ha nagyon szegényen élnék, a testi egészségem lenne rossz, ha viszont gazdagon, és boldogtalanul, akkor pedig a mentális egészségem lenne sz@r. A legjobb a kettő közötti, úgynevezett ,,aranyút,,...
4/6 anonim válasza:
A pénz nem boldogít, csak amit veszel rajta. Egyértelműen a gazdagság:)
5/6 anonim válasza:
Én a kettő között élnék legszívesebben.
6/6 anonim válasza:
A kettő közül nyilván a boldogabb életet választanám, hiszen elvégre az az ember célja valahol, meghatározza az életminőségét.
Viszont mélyszegényen azért nehéz boldognak lenni, tehát egy elfogadható szintről beszélünk. Mondjuk én nehezen tudnám elképzelni magamat boldognak úgy, hogy máról holnapra élek meg, kiszolgáltatva mindennek, de arra sem vágyom, hogy teljesen boldogtalan legyek, akármilyen anyagi javakkal.
Trükkös a kérdés, hiszen sokak azt gondolják, hogy gazdagon boldogak volnának, de ugye feltétel a boldogtalanság, tehát ez olyan állapotot jelent, amivel biztosan nem egyeznének ki (fojtogató magány, súlyos egészségügyi gondok, mélydepresszió, stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!