Lehetséges e a videóim hírdetése/reklámozása nélkül feliratkozókat gyűjtenem?
Én magam is YouTube-r vagyok, adok pár tippet.
Nos, oké, nem egy 1 000 feliratkozóval rendelkező csatornát vezetek, de leírom a saját, és a megfigyelésekből szerzett tapasztalatomat.
Hirdetés nélkül is lehet szerezni feliratkozókat, még ha nem is olyan gyorsan. De érdemes létrehozni instagram, facebook oldalt a csatornádnak, ahol a rajongóid megtalálhatnak, felvehetik veled a kapcsolatot, és informálod őket a lehetséges tartalmakról. Miután elérted az 1000 feliratkozót, a YouTube közösség fület is érdemes kihasználni. Fontos a jó informálás.
Emellett fontos, hogy rendszeresen tölts fel videót! Az, hogy hetente 3x vagy két hetente 1x teljesen mindegy , de legyen rendszeres. Bár érdemes heti többször.
A címed legyen rövid, tömör, és figyelemfelkeltő. Fontos, hogy a cím megnevezze a videó témáját. Ezért kérlek, ne clickbaites címet adj meg, pl. Lehoztam a csillagokat az égről 😱 Nahát!
Az indexképről is ugyanezt tudom mondani. Legyen átfogó, jól értelmezhető, határozza meg, hogy miről fog szólni a videót. A semmibe mutató piros nyíl hanyagolandó, semmi értelme.
Figyeld folyamatosan a YT Studio-t! Érdemes azokba a videókba több munkát fektetni, melyek népszerűbbek a csatornán. Tehát engedd meg, hogy saját példát hozzak. Ha pl. nálam az Apofisz aszteroida az, ami a leginkább dominál, akkor érdemesebb több Apofisz, esetleg aszteroidás videókat csinálni, persze csak a tudomány keretein belül. Ugyanez gameplayereknél is. Hogyha Kriszhadvice videóst hozom fel példának, és pl. a Fortnite live-ok népszerűbbek, akkor lehet, hogy több Fortnite live-ot fog csinálni, de természetesen ez egy példa volt. Nem követem őt, nem tudom, mi alapján készít tartalmakat.
Legyél kitartó, ne a feliratkozás számát figyeld! Néha eljutottam arra a szintre, hogy fogom és az eddigi munkám csatornástól, mindenestől kihajítom a szemetesbe, csak azért, mert 3-4-5 videó után sem jött egyetlen feliratkozó sem. Mára belátom, hogy nem ez a lényeg. Ha élvezed, amit csinálsz, akkot a feliratkozók száma nem fogja elvenni a kedved. Illetve amit az egyik barátom szokott mondani, képzeld oda, hogy ott vannak körülötted. Ugye, hogy nem kevés?
Amik segíthetik a videók előrejutását az algoritmusban:
Egyrészt a leírásban, a címben minden egyes szót kulcsszavakként kezel a YT. Emellett érdemes további kulcsszavakat is megadni. A YouTube-on találhatsz videókat arról, hogy hogyan használd jól a kulcsszavakat.
És ami még nagyon fontos: foglalkozz a nézőiddel! Szívezd a kommenteket, válaszolj rájuk, érezze a közönség, hogy foglalkozol velük. Mi van, ha negatív kommentet kapsz? Igazából úgy kezeled őket, ahogy akarod. Unatkoznak, és nem tudnak kibe belekötni. A kommenteket törölheted, a csatornát tilthatod, a saját csatornádnak Te vagy az Atyja. Ha pedig személyesen érint, akkor tojd le! Én is kaptam már hasonlót, pl. Idegesítő a hangom. Nahát! Az egyiket meghagytam, a másikat töröltem, előtte kapott egy agymosást.
Sok sikert! 😉💪
Az utolsó kommentelőnek:
Szia! Köszönöm az észrevételeidet, elolvastam!
Még az eddigi feltöltéseim előtt ezekről a dolgokról értesültem vagyis utána olvastam és próbáltam eszerint tartalmakat feltolni, adatokat kitölteni.
Általában mindig vasárnapra helyezem a heti 1 feltöltést. Stb. Hasznos infók voltak, de ezek megvoltak :)
Én csak az önreklámozást szeretném minimálra csökkenteni. És a kérdésem az volt, hogy így lehet-e haladni?
De remek válaszokat kaptam, amiket mindenkinek köszönök szépen!
Szerencsére most az utóbbi pár hétben észlelek némi feliratkozást a csatornára, úgyhogy már csak rajtam a sor, hogy minden hibát kijavítsak.
Szeretnék jobb minőséget gyártani.
Neked is sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!