Valószínűleg csalás történt, ilyen esetben lehet valamit tenni ?
A történet a következő:
A sógorom egy elvileg nigériai tipmix oldalon részletekben, apránként elköltött kb 700 ezer forintot.
A pénz egy rész kp-ben volt, amit postán utaltatott el, illetve feltöltötte a telefonjára utána költötte el, és a saját bankkártyájáról is utalt, valami alkalmazással összekötve.
Ezt az összeget kb 2 hónap alatt verte el.
Valahogy vissza lehet szerezni a pénzt ?
Én azonnal feljelentést akartam tenni, de szerintem a sógoromnak kéne, mert eleve szükség van bizonylatokra stb.
Ha jól tudom paypalon van lehetősség visszaigényelni, de a sima banki átutalásokról fogalmam sincs.
Nem tudom mit csináljak...
Felnőtt ember annyi pénzt szerencsejátékozik el, amennyit akar. Akár itthon, akár külföldön.
Mit vagy kit kéne feljelenteni? Ennyi erővel bemegyek egy lottozoba, rakok egy tippmixet és elbukok 700 ezret, akkor feljelentést teszek a lottózó ellen vagy a szerencsejáték Zrt ellen?
"Valahogy vissza lehet szerezni a pénzt ?"
Nem.
Vagy van rá bármilyen bizonyitékod hogy csalás történt?
Akkor felesleges próbálkozni ?
Egyébként az a "szép" a történetben hogy azt a pénzt szórta el ez a nyomorult (bocsi a kifejezésért) amit a szüleim adtak nekik...
3
Fogalmam sincs, csak sejtem, ma tudtam meg ezt az egészet, a sógorral pedig még nem tudtam beszélni hogy pontosan mi ez az egész.
Szerencsejáték függő, ez a sztori, nem verte át senki, nem kényszerítette senki.
Egyszerűen az ölébe hullott x pénz és azt hitte, hogy majd jól megsokszorozza fogadássalml.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!