Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Házasságkötés előtt állunk,...

Házasságkötés előtt állunk, családi állapot igazolása hol kérhető?

Figyelt kérdés
.

2021. jún. 26. 17:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Én a helyi önkormányzatnál láttam családi jogállással kapcsolatos kiírást.
2021. jún. 26. 19:24
 2/4 Hörpintős válasza:

Én elnézem ezeket a násznépeket, mert úgy látom, hogy manapság nagy kamu az egész.

Miért?

Mert nem hívják meg a násznépet a válásra is.

Ott nincsnenek ám olyan sokan a nagy dáridóval.

Holott ők tudnának a legjobban tanúskodni a házasság mellett!

Mégse hívják el a őket a válásokra soha.

Tudod ha már házasodsz, és ráadásul esküdözöl, hogy te nem válsz el, akkor aláírathanál a násznéppel egy okmányt, hogy válás esetén eljönnek tanúnak a bíróságra védeni a házasságot.

Ha olyan fontos nekik akkor megtehetnék. Ja és adja a jó Isten, hogy sose kelljen nekik a válásra visszajönni, de tudod manapság ahogy válnak a nők, már ez olyan, mint amikor valaki vesz egy hosszabb vonatjegyet.

Az, hogy milyen lelki és egyéb következményei vannak, az már nem igen érdekli őket, hiszen a mai nők legtöbbje lelketlen.

2021. jún. 26. 22:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha külföldi vagy és itt akarsz házasságot kötni, konzulátostól azt hiszem.

Ha magyar állampolgár, és itt kötsz házasságot, akkor nem kell.

Ha magyar vagy és külföldön szeretnél hátasságot kötni, akkor talán kormányablak.

2021. jún. 27. 08:15
 4/4 A kérdező kommentje:

A 2. válaszolónak elég nyomorult lelki élete lehet, vagy nagyon félrement az az asszonya.. :)

3. köszi, magyarország.hu-n olvastam, csak nem írták oda, hogy külföldieknek kell csak, de így akkor szerencsére nincs rá szükség.

2021. jún. 27. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!