Az építészmérnököknek mit kell leginkább tudniuk? és hol a legerdemesebb elhelyezkedni utána? pl londonra is gondolok hogy mennyire éri meg
A szüleid tudnak erről a tervedről?
Főleg az anyagi vonzata miatt lehet "érdekes".
Hát akkor jól fel kell kötni a gatyádat!
Persze nem tudom, hogy szakképzettség nélkül milyen munkát tudnál vállalni, amivel kitermeled csak a tandíjat....
Mindamellett, az építészkar mellett nem igazán lesz időd dolgozni!
Rengeteg a beadandó, rajzok, tervek, egyéb kötelező dolgok!
Bölcsészkar mellett sok a szabadidő - mérnöki tanulmányok alatt legfeljebb hétvégén. Heti egy-két nap alatt nem lehet ezer fontot megkeresni tányérmosogatással!
Egy félév simán lesz Angilában 4-5000 font. Lehet keveset is mondok. Ez pedig csak a tandíj volt...
Ekkor még nem ettél, nem vettél raklap szerkesztőeszközt, nincs géped (egy nagyon jó laptop kell, hogy vigye majd a CADet) stb. stb...
Nagyon pénzes dolog, mérnöki mellett a melót meg felejtsd el. Gyakorlatilag esélytelen. Majd annak örülsz ha a rajzaidra a napi 24 óra elég lesz.
Ha szüleid nem állnak úgy, hogy forintban 8 számjegyű ösdzeget fizessenek a tandíjadra, akkor ez egy veszett ötlet!
15: én teljesen más szakmában dolgozom, így számodra irreleváns. Itthon végeztem, és itthon is dolgozom. Tehát nincs ilyen problémám.
Tessék, körülbelüli kalkulációhoz talán ez is jó lesz neked... A legfrissebbet persze te is kikutathatod a google-vel, ez a két évvel ezelőtti:
Tehát félévenként 120e ft + kreditenként 8e. A legminimálisabb kredit félévenként 30!!!
Az osztatlan képzés min. 300 kredit. Ami ugye - 2.400.000 ft (nyilván pár év múlva sokkal több lesz...) + a 10 félévre az 1.200.000
Ez már így alaphangon 3,5 millió. Mire te odakerülsz, lesz akár 4,5 is.... Ezt kell visszafizetned, ha nem itthon fogsz ledolgozni legalább annyi évet, amennyi ideig az egyetemre jártál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!