Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az építészmérnököknek mit...

Az építészmérnököknek mit kell leginkább tudniuk? és hol a legerdemesebb elhelyezkedni utána? pl londonra is gondolok hogy mennyire éri meg

Figyelt kérdés
2021. jún. 25. 16:54
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
tisztában voltam vele hogy matek fizika és rajz számít. szimplán csak érdekelt hogy más egyéb nincs e amiről én ne tudnék. valóban kérdéses és lehet nem vesznek fel egyetemre persze erre majd lesz egy b tervem is. de ezt elhataroztam régebben és nem engedek belőle míg meg nem próbáltam.
2021. jún. 25. 21:51
 12/30 anonim ***** válasza:

A szüleid tudnak erről a tervedről?

Főleg az anyagi vonzata miatt lehet "érdekes".

2021. jún. 26. 09:27
 13/30 A kérdező kommentje:
nem fogok pénzt kérni a szüleimtől és elfogadni se. édesapám ötlete volt mert ő ott él Londonban hogy ő támogat ha oda szeretnék menni. de nálam alap volt hogy a pénzt magamnak akarom rá meg keresni.
2021. jún. 26. 10:08
 14/30 anonim ***** válasza:

Hát akkor jól fel kell kötni a gatyádat!

Persze nem tudom, hogy szakképzettség nélkül milyen munkát tudnál vállalni, amivel kitermeled csak a tandíjat....

Mindamellett, az építészkar mellett nem igazán lesz időd dolgozni!

Rengeteg a beadandó, rajzok, tervek, egyéb kötelező dolgok!

Bölcsészkar mellett sok a szabadidő - mérnöki tanulmányok alatt legfeljebb hétvégén. Heti egy-két nap alatt nem lehet ezer fontot megkeresni tányérmosogatással!

2021. jún. 26. 10:56
 15/30 A kérdező kommentje:
te hol jártál egyetemre és mit dolgozol most? illetve ha kellett fizetned hogy fizetted ki? ha nem túl tolakodó a kérdés. csak szeretném látni hogy mennyivel nehezebb az én tervem.
2021. jún. 26. 11:02
 16/30 anonim ***** válasza:

Egy félév simán lesz Angilában 4-5000 font. Lehet keveset is mondok. Ez pedig csak a tandíj volt...

Ekkor még nem ettél, nem vettél raklap szerkesztőeszközt, nincs géped (egy nagyon jó laptop kell, hogy vigye majd a CADet) stb. stb...

Nagyon pénzes dolog, mérnöki mellett a melót meg felejtsd el. Gyakorlatilag esélytelen. Majd annak örülsz ha a rajzaidra a napi 24 óra elég lesz.

Ha szüleid nem állnak úgy, hogy forintban 8 számjegyű ösdzeget fizessenek a tandíjadra, akkor ez egy veszett ötlet!

2021. jún. 26. 11:40
 17/30 A kérdező kommentje:
ha Magyarországon mennek egyetemre és utána költöznék ki jobban megérné?
2021. jún. 26. 11:51
 18/30 anonim ***** válasza:
17: írtam már neked, hogy akkor vissza kell fizetned a 10-12 félév költségét (ha állami finanszírozásba vesznek fel).
2021. jún. 26. 12:03
 19/30 anonim ***** válasza:

15: én teljesen más szakmában dolgozom, így számodra irreleváns. Itthon végeztem, és itthon is dolgozom. Tehát nincs ilyen problémám.

Tessék, körülbelüli kalkulációhoz talán ez is jó lesz neked... A legfrissebbet persze te is kikutathatod a google-vel, ez a két évvel ezelőtti:

[link]

Tehát félévenként 120e ft + kreditenként 8e. A legminimálisabb kredit félévenként 30!!!

[link]

Az osztatlan képzés min. 300 kredit. Ami ugye - 2.400.000 ft (nyilván pár év múlva sokkal több lesz...) + a 10 félévre az 1.200.000

Ez már így alaphangon 3,5 millió. Mire te odakerülsz, lesz akár 4,5 is.... Ezt kell visszafizetned, ha nem itthon fogsz ledolgozni legalább annyi évet, amennyi ideig az egyetemre jártál.

2021. jún. 26. 12:09
 20/30 A kérdező kommentje:
igen ezt értem de akkor ezt akárhogy nézem tok mindegy hogy csinálom úgyis fizetnem kell érte.
2021. jún. 26. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!