Szerintetek melyik a legjobb egyetem Magyarországon?
10# Értem, az egyetemből kiindulva ezek inkább elvontabb kutatások, de arra nem reagáltál, hogy rengeteg vendégelőadó van, akik komoly cégegnél dolgoznak főállásban, többnyire valamilyen vezető pozícióban.
Ha az nem valós tapasztalat, akkor nem tudom, hogy mi lenne az.
Meg amúgy gyakran vannak előre meghírdetett előadások ténylegesen a szakmában dolgozó emberektől.
Pl.: BMEn járt Bjarne Stroustrup a C++ feltalálója kb 2 éve.
(Lehet erre nem ő a legjobb példa, de most csak ő jutott eszembe)
Az valós tapasztalat, persze, de azért a professzori gárda nem feltétlen a valós problémákra készítenek fel, hanem a saját elképzeléseit erőltetik. Ezért van az sok szakon, hogy töltelék tárgyak szórják meg a népet és sok alkalmas ember azért nem lesz mérnök, mert valaki azt gondolja, hogy az ő kutatási területét mindenképpen marhára tudnia kell mindenkinek.
Szerintem erős alapokat kellene adni, és a mérnöki gondolkodást kellene megtanítani, nem pedig tényeket.
Egyetértek. Orosz volt a csúcsa az egésznek.
Köszönöm. A villamosmérnök nem fizikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!