Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit jelent valójában az alteregó?

Mit jelent valójában az alteregó?

Figyelt kérdés
Nem a szótári meghatározásra vagyok kíváncsi, hanem inkább körülírásra, saját értelmezésre, példákra. Köszönöm!

2021. jún. 18. 12:40
 1/4 anonim ***** válasza:
75%

Pesten köcsögbár a jelentése.

[link]

2021. jún. 18. 13:48
 2/4 A kérdező kommentje:

Szóvan neked ez jut róla eszedbe.

Oké 🤐

🙂

2021. jún. 18. 14:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Kémfilmekben, akciófilmekben a kémnek és/vagy a bűnözőnek van egy második személyazonossága, hogy elvegyülhessen. Ez az alteregójuk, kell a munkájuk elvégzéséhez.

Az interneten mindannyian alteregót használunk, itt a gyakorin biztos. Egy profilt, ami elfed minket, egy olyan személyiséget, ami a valóssal nem teljesen egyeztethető. Ez egy normális dolog, ez is alteregó. Lehet persze, hogy valaki nagyon hasonló a netes alteregójával. Ugyanez a szuperhős is, akinek van egy a normális életbe igazodó álcája, alteregója. Kérdés ki a valódi és ki az alteregó?

Alteregónk lehet egy másik személy, aki hasonlít ránk külsőleg, bár ez lehet inkább a doppelgangerhez áll közelebb már. Ez már nem az egy testen belüli két személyiség, hanem két hasonló test, akik tudnak ezzel trükközni, mint az ikreknél, hogy a másiknak mondják magukat. Erre is hallottam már használni, de ez nem igazán az eredeti jelentés.

Nekem ilyenek jutnak eszembe.

2021. jún. 21. 23:51
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Hasonmás (testileg, lelkileg), szinte olyan az alteregó, mint akinek ő az alteregója.

A #3 is jól körülírta.

2021. júl. 7. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!